16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Brojni likovnjaci na druženju i koloniji u Hlebinama
B

Ne propustite

Hlebine su u subotu bile živo središte naivne umjetnosti, jer su se tamo okupili brojni likovnjaci na druženju polaznika Majstorske radionice Krste Hegedušića, te koloniji 6. Hlebinsko proljeće.

Među polaznicima Majstorske radionice, koji su došli u Hlebine, bio je naš akademski umjetnik Zlatko Kauzlarič – Atač, koji je iz Zagreba poveo i nekoliko svojih studenata kako bi se bolje upoznali s naivom.

Svi zajedno su u prirodi crtali, jer upravo je taj medij bio primaran Krsti Hegedušiću, a na druženju su bili i likovni kritičari. Željeli bismo pokrenuti revitalizaciju naivne umjetnosti, naglasio je koprivnički likovni kritičar Marijan Špoljar i dodao kako je sve priređeno kako bi se oživio hlebinski kraj.

110517-hegedusicProljetna likovna kolonija, koju je organizirala Udruga hlebinskih slikara i kipara naive po šesti put, svake je godine sve bolja, ustvrdio je njezin predsjednik Stjepan Pongrac.

– Pomaci su vidljivi, jer svake godine nam se pridružuju brojni poznati naivni slikari i kipari. Zadovoljni smo odazivom umjetnika koji su priznati diljem Podravine, Hrvatske, ali i šire. Na koloniji su, primjerice, Josip Gregurić, Mato Toth, zatim eminentni kipar ih Ernestinova Mato Tijardović, pa Tolić, Kapović i drugi, rekao je Pongrac.

Što su Špoljar, Kauzlarić-Atač i drugi sugovornici u Hlebinama rekli o ovim dvjema manifestacijama, te naivnoj umjetnosti nekad i danas, kao i njezinim potencijalima, poslušajte u emisiji Pod povećalom, koju Radio Koprivnica emitira četvrtkom u 13,30 sati.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×