14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Brojnim aktivnostima obilježen Dan škole u Goli
B

Ne propustite

Prošlog petka u Osnovnoj školi Gola bilo je iznimno svečano. Taj Dan se tradicionalno obilježava na prigodan način, u dobroj namjeri da se pobroje svi rezultati, uspjesi, doprinosi i zalaganja učenika i nastavnika zajedno. Rezultati su to koji pripadaju jednima i drugima.

 

Na taj dan škola je naprosto vrvjela od učeničkih aktivnosti i natjecanja.

Igra Petoboj je bilo brzinsko natjecanje grupa u znanju, na području matematike, povijesti, hrvatskog jezika, geografije i glazbene kulture. Nakon što je završilo natjecanje u Petoboju, učenici su prešli na rad po učionicama. Aktivnosti između kojih su učenici mogli birati bile su: natjecanje u letu papirnatih aviona, igra „Mlin”, „Pokret u glazbi”, „Pričam ti priču” i „Radionica zdrave hrane” koju je za učenike i nastavnike prezentirala voditeljica radionice Nada Zlatar Lukavski. Uz potporu škole, a na zadovoljstvo učenika, tražila se čaša više finog, zdravog, sirovog napitka, a ozarena dječja lica strpljivo su čekala u redu.

Nakon toga, u večernjim satima slijedio je opsežan i šaroliki program, a velika sportska dvorana bila je popunjena publikom do zadnjega mjesta. Roditelji, braća, bake i djedovi su došli pogledati što su im djeca pripremila. Program je prigodnim riječima otvorio prvi čovjek Gole, saborski zastupnik i načelnik Općine, dr. Stjepan Milinković.

 U programu su slijedile mnogobrojne točke u kojima su nastupili svi učenici iz područnih škola Gotalovo, Otočka, Novačka i Ždala te učenici Matične škole Gola. Bilo je vrlo zanimljivo i dinamično. Izmjenjivao se red pjesme, red plesa, igrokaz, folklor, ritmika, a posebno su svojom točkom na početku programa razveselili najmlađi iz Dječjeg vrtića „Zvončić”.

U sklopu programa zamjenica ravnatelja Biserka Saboliček je pobjednicima „Petoboja” i „Mlina” predala nagrade. Pobjednici „Petoboja” bili su: 1. MOZGOVI (Lea Pošta, Danijel Petrović, Lara Kumer); 2. ŠTRUMFOVI (Dorian Živko, Marin Volarić, Sara Subotičanec); 3. ŠTRUKLI (David Lazar, Petra Slivar, Valeria Bartolović). Pobjednici igre „Mlin”: 1. Roberto Požgaj, 2. Nikola Kopornić, 3. Vanesa Sočev, 4. Lorena Široki.

Osim učenika, priznanja učiteljima za promociju škole i dodatni rad s učenicima dodijelilo je Učiteljsko vijeće, a predale su im predsjednica i potpredsjednica vijeća učenika, Sara Subotičanec i Sara Šestak. Učitelji koji su dobili priznanja su: Sanja Solić, Sanja Šandrovčan, Mario Dimić, Žuža Zabjan, Violeta Pranjić i Božo Dragoja.

Bio je to zaista zanimljiv kolaž u Programu koji su pripremili učenici i nastavnici za kraj školske godine i kao najava početak nove. Pozitivne energije nije nedostajalo. Nije uzalud, dobra stara uzrečica koja ima smisla: „Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Projekt od 270.000 eura

Za projekt “Oaza Bezgrešne” 270.000 eura, razvija se vjerski turizam u podravskoj općini

Molvarci su prijavili još jedan vrijedan projekt na EU, a to je opremanje javne kulturne infrastrukture „Oaza Bezgrešne“ u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×