31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
novi problemi

Brza cesta i dalje na čekanju, izvođač radova zatražio odgodu, pogledajte zašto
B

Papirologija je gotova, izdana je i građevinska dozvola, ali...

Ne propustite

Saga o brzoj cesti, o kojoj smo na našem portalu napisali brojne kartice tekstova, ide dalje. Jasno je to nakon današnje konferencije županijske vlasti, na kojoj je župan Darko Koren govorio o mnogobrojnim temama.

Među istaknutima svakako je pitanje izgradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici.

– Pošto smo dobili puno upita vezano za izgradnju ceste od Vojakovačkog Kloštra do Koprivnice, mogu reći da su radovi vezani za pripremu projektne dokumentacije u intenzivnoj fazi – rekao je župan Koren.

Građevinska dozvola, kako smo pisali, je ishođena, riješena je i gotovo sva ostala papirologija, barem ona što se tiče Županije i radovi su već nekoliko puta trebali početi. Međutim, bagera i radnika i dalje nema.

 Prijem povodom Međunarodnog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca
Foto: Marina Hižak

– Prije nekoliko dana poslali smo upit Hrvatskim cestama u vezi izgradnje brze ceste do Koprivnice i njihov smo odgovor dobili jučer. Za dionicu od Križevaca do Vojakovačkog Kloštra izdana je lokacijska i građevinska dozvola po pojedinim fazama, riješeni su svi imovinsko-pravni odnosi, a za izvođača radova odabrana je zagrebačka tvrtka Kamgrad – poručio je župan.

Ipak, izgradnja brze ceste neće ići po željenom planu, pošto je tvrtka Kamgrad stopirala radove.

– Zbog opće poznate situacije na tržištu i porasta cijena materijala te energenata, izvođač radova je zatražio privremenu odgodu uvođenja u posao, dok Hrvatske ceste zajedno s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture ne riješe problem vezan za cijene materijala i energenata – zaključio je župan Koren.

Dakle, i dalje smo na čekanju…

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zajedno

OVAKO SE TO RADI Poznati koprivnički doktori i vlasnik kafića zagrljeni čekaju okršaj Hrvatske i Albanije

Da zajedništva i međusobnog poštovanja još uvijek ima na ovom svijetu, pokazuje i fotografija napravljena danas u koprivničkom kafiću...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×