10.2 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
početna točka kladare

Brza cesta mogla bi se graditi, ali ne tamo gdje to svi očekuju. Za idejno rješenje javile se četiri tvrtke, odabrana će imati godinu dana za obaviti posao
B

Prometnica je to koja stanovnicima uz samu cestu svakodnevno stvara probleme zbog velikog intenziteta prometa, jer dnevno tom dionicom prolazi oko 10.000 vozila

Ne propustite

Hrvatske ceste provele su natječaj za izradu idejnog rješenja i studije utjecaja na okoliš za izgradnju dijela Podravske brze ceste od Pitomače do Virovitice, na koji su ovih dana pristigle četiri ponude i uskoro se očekuje odabir tvrtke koja će dobiti taj posao.

Tvrtka koja će biti izabrana mora u roku godinu dana obaviti traženi posao.

Godinama je za Općinu Pitomača želja da se izgradi krak brze ceste, kako bi se rasteretila Podravska magistrala koja prolazi kroz Kladare, Pitomaču i Stari Gradac. Prometnica je to koja stanovnicima uz samu cestu svakodnevno stvara probleme zbog velikog intenziteta prometa, jer dnevno tom dionicom prolazi oko 10.000 vozila.

No, značenje je i mnogo šire, jer je ovo dio prometnice koja bi spajala slovensku granicu s Varaždinom, a Ludbreg i Koprivnicu s istočnim dijelom Hrvatske.

Foto Begović

Početna točka brze ceste trebala bi biti u Kladarama, Pitomača bi se zaobišla s južne strane, a nakon čvora Stari Gradac planirana dionica trebala bi proći između Rogovca i Bušetine i spojiti se na virovitičku obilaznicu.

S obzirom na to kakva je trakavica izgradnja brze ceste do Koprivnice, za očekivati je da radovi koji bi razveselili Pitomačane neće tako brzo krenuti. Kamionski promet je taj koji Pitomačanima zagorčava život i zbog čega se već duže traži način da teretna vozila ne prometuju kroz samo središte Pitomače.

Razmišljalo se i o obilaznicama kroz samu Pitomaču, no kako je Vlada 2017. godine Podravsku brzu cestu uvrstila u strategiju prostornog razvoja, ta dionica postala je glavno rješenje za prometno rasterećenje Podravske magistrale na pitomačkom području.

Činjenica da kroz Pitomaču dnevno prolazi oko 10.000 vozila odražava se na prometnu sigurnost pa nije ni čudo da se učestalo događaju i prometne nesreće. To je glavni razlog zbog kojeg i županijska vlast Virovitičko-podravske županije, kao i općinska vlast, preko svojih saborskih zastupnika lobira da se čim prije gradi dio Podravske brze ceste od Pitomače do Virovitice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

giveaway

Znamo čiji će mališani uživati na velikom i kino napuhancu EvaTeo zone zabave

Oduševljenje i zabava su naša specijalnost, a EvaTeo zona zabave je vaša nova destinacija u Koprivnici za sve vrste...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×