14.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Budući kampus i službeno postao Trg dr. Žarka Dolinara
B

Ne propustite

Kao što se ranije i najavljivalo, budući koprivnički kampus napokon je dobio adresu te je preimenovan u Trg dr. Žarka Dolinara. Naime, Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova na području Grada Koprivnice jednoglasno je predložilo ovo imenovanje gradskim vijećnicima, koji su taj prijedlog na sjednici održanoj prije dva dana i prihvatili.

Dr. Žarko Dolinar je bio hrvatski znanstvenik i stolnotenisač, rođen 1920. godine u Koprivnici. Bio je svjetski prvak te mnogostruki državni stolnoteniski prvak. Dobitnik je Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za životno djelo 2002. godine. Doktorirao je na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, a radio je u Zavodu za anatomiju Medicinskog fakulteta u Baselu. Jedan je od nositelja naslova Pravednika među narodima.

Zanimljiv je podatak da prostor bivše vojarne do sada uopće nije imao adresu, nije spadao ni pod Peteransku, ni pod Mihovila Pavleka Miškine, ni pod Čardu.

Napomenimo kako je Koprivnica također bogatija za još jednu ulicu – Močilski vinogradi, koja obuhvaća  područje južno od Ulice Močilski odvojak II, zapadno od Ulice Močile i sjeverno od Ulice Zvirišće.

Isto tako, na prijedlog MO Bakovčica, novu ulicu – Bakovljanski breg, dobilo je i ovo prigradsko naselje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×