Buran vikend // Vozio s 3,76 promila, a motorist jurio 132 km/h

10:47h
0
Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, utvrđena su čak 222 prometna prekršaja, od čega 81 prekoračenje brzine, 39 vožnji pod utjecajem alkohola, 16 oduzimanja prednosti, isto toliko upravljanja vozilima za koje je istekla važnost prometne dozvole i drugi prekršaji.


Dogodilo se deset prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama.

Iz prometa je isključeno osam vozila i čak 44 vozača. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, u 19.05 sati u Ulici Đure Basaričeka u Đurđevcu, kada je 55 – godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola od čak 3,76 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u nedjelju, u 16.39 sati u Bukovju Križevačkom, kada je vozač upravljao motociklom brzinom od 132 km/h, iako je ograničenje bilo 50. U posebne prostorije do otrježnjenja bilo je smješteno 10 osoba, dok su tri osobe uhićene.

Tijekom noći petka na subotu, od 18 do 6 sati, na području Policijske postaje Đurđevac provedena je akcija Nadzor vožnje pod utjecajem alkohola. Policijski službenici kontrolirali su 44 vozača i vozila, a utvrdili su devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Petorici vozača određen je smještaj u posebnu prostoriju do otriježnjenja, a jedan je uhićen i doveden na žurni prekršajni postupak, gdje je kažnjen je sa 10 dana zatvora, uvjetno na šest mjeseci, te zabranom upravljanja vozilima B kategorije pet mjeseci.

čitam...