14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Erasmus+

Čak 34 učenika Obrtničke škole putuju u Češku i Sloveniju
Č

Obrtnička škola Koprivnica, jedna od osam hrvatskih strukovnih škola kojima je Poveljom priznata kvaliteta u provođenju projekata mobilnosti.

Ne propustite

U sklopu svog desetog Erasmus+ projekta mobilnosti EUjedinjeni u Obrtničkoj, vrijednog gotovo 80 tisuća eura, u ovoj školskoj godini Obrtnička škola Koprivnica provodi dvije mobilnosti.

Radi se o mobilnosti 18 učenika smjera elektrotehničar i tehničar za računalstvo u Postojni u Sloveniji te mobilnosti 16 učenika iz čak devet trogodišnjih zanimanja elektromehaničar, elektroinstalater, elektroničar-mehaničar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, monter suhe gradnje, ličilac-soboslikar i stolar u Pragu u Češkoj.

Učenici trećeg i četvrtog razreda već 19. studenog 2018. godine odlaze na trotjednu mobilnost u Postojnu gdje će obavljati stručnu praksu iz triju stručnih cjelina i to 3D modeliranje, dronovi te elektro i računalne radionice. Izrađivat će 3D računalne modele i sklopove, upoznati se s radom 3D pisača, učit će o modelima i osnovnim dijelovima dronova, rastavljati i sastavljati ih te rukovati njima, a upoznat će se i s operacijskim sustavom Raspberry Pi, programirati u Pythonu, izraditi društveno korisni program i testirati svoje radove. Osim stručnog dijela, uz jednog nastavnika u pratnji učenici će posjetiti i upoznati i kulturne znamenitosti Slovenije, Postojne i okolice, Postojnsku jamu, Ljubljanu, Bled i Cerkniško jezero.

Tijekom rujna i listopada učenici su pohađali socio-kulturološke pripreme te pripreme iz 3D modeliranja i radioničkih vježbi kako bi što lakše proveli zadatke koji ih čekaju tijekom ove mobilnosti.

Obrtnička škola za ovu je mobilnost dobila potporu za 16 učenika, ali će iz ostalih sredstava ovog projekta Europske unije na mobilnost poslati i dvojicu dodatnih učenika koji su polazili pripreme zajedno s ostalima.

Učenici koji u ožujku 2019. g. odlaze na trotjednu mobilnost u Prag svoje su pripreme tek nedavno započeli te će se na njima međusobno upoznati, učiti osnove češkoga jezika, sadržaje iz računalstva, načine prezentiranja te upoznati odredište. Koristit će i mrežni jezični alat Europske komisije kako bi unaprijedili svoje znanje engleskoga jezika na kojem će komunicirati tijekom mobilnosti.

Sa svojim međunarodnim partnerima Obrtnička škola ne organizira samo odlazne, već i dolazne mobilnosti. Tako od 12. do 25. studenog 2018. g. praksu u Obrtničkoj školi obavljaju dvije učenice slastičarke, a od 12. do 16. studenoga 2018. ovdje se stručno usavršava i jedna nastavnica iz Izobraževalnog centra Piramida iz Maribora. Osim sadržaja struke, upoznat će grad i okolicu te biti uključene u razne dnevne aktivnosti Škole.

Obrtnička škola Koprivnica, jedna od osam hrvatskih strukovnih škola kojima je Poveljom priznata kvaliteta u provođenju projekata mobilnosti, na Dan Europe 9. svibnja 2019. g. planira obilježiti desetu godišnjicu sudjelovanja u projektima mobilnosti, čime se ne može pohvaliti nijedna škola u Županiji, a i vrlo malo njih u Hrvatskoj. Taj će dan biti obilježen raznim sadržajima za učenike, nastavnike, ali i ostale posjetitelje.

Koordinatori opisanih mobilnosti su Danijel Mustafa, Danijel Lovrenčić i Hrvoje Blažek koji ih vode uz pomoć školske projektne koordinatorice Ljiljane Mraz.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

[FOTO/VIDEO] TEŠKA NESREĆA Tri automobila sudarila se u Čakovečkoj, ima ozlijeđenih

Teška prometna nesreća dogodila se maloprije u Čakovečkoj ulici u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarila su se tri automobila u blizini...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×