28.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sunflower award

Čak devet turističkih projekata u utrci za prestižnu nagradu Suncokret, među njima vinari, pivovara, kuće za odmor, evo svih kandidata
Č

Ove godine prijavljeno je oko 160 raznih projekata iz cijele Hrvatske, a završna dodjela održat će se krajem mjeseca u Opatiji

Ne propustite

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo priprema desetu dodjelu nagrade Suncokret – Sunflower Award, a u našoj županiji prijavljeno je čak devet atraktivnih projekata, odnosno kandidata za spomenuto priznanje.

Podsjetimo, priznanje Suncokret projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti, kao i oni koji se bave zaštićenim i marketinškim oznakama.

Ove godine prijavljeno je oko 160 raznih projekata iz cijele Hrvatske i pred komisijom neće biti jednostavan zadatak, a početkom tjedna su se u to uvjerili i u našoj županiji, kada su obišli svih devet prijavitelja.

Vinarija Šipek // Foto ustupila: Anja Hatić

Vinarija Šipek iz Kloštra Podravskog predstavila je rustikalnu kušaonicu vina u kojoj se nudi isključivo tradicionalna, podravska kuhinja te eko certificirano vino iz domaćeg ekološkog uzgoja.

U kategoriji tradicionalna ruralna domaćinstva predstavljeni su Kuća za odmor Florek & Florica iz Kalnika s bogatom wellness ponudom i Kuće za odmor Japin Breg iz Čepelovca gdje se u sklopu turističko – ugostiteljskog kompleksa nalaze četiri vile, rekonstrukcije izvornih klijeti.

OPG Koren iz Kloštra Podravskog predstavnik je kategorije Tradicijska ruralna gastronomija s projektom “Čari podravske ljepote” koji je zamišljen kao potpuni doživljaj Podravine za domaće i strane turiste.

Vinarija Kostanjevec iz Rasinje prezentirala je svoj projekt Vina s koprivom. Radi se o originalnom suveniru grada Koprivnice s obzirom na to da je projekt realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice, koja je njegov idejni začetnik.

Kuća za odmor Florek & Florica // ustupila: Anja Hatić

Restoran Tomislav iz Križevaca predstavio je Križevačku pivovaru u kojoj proizvodi vrhunsko domaće craft pivo. Proizvodnja se nalazi uz restoran u kojem se nude jela koja sadrže ili se, pak, odlično slažu s Križevačkim pivom.

Kao aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru prezentirani su Vinska cesta Križevci Kalnik – Orehovec i projekt TZ-a Grada Đurđevca i Dravskih Peski sa širokom lepezom adrenalinskih sportova u ponudi, Podravina adventure.

TZ Grada Koprivnice predstavio je Srednjovjekovni božićni sajam, baziran na “domaćem” srednjovjekovnom obrtništvu, prodaji autentičnih proizvoda i radionicama starih zanata u autentičnom i originalnom ambijentu.

Spomenimo na kraju, završna dodjela nagrada održat će se 28. veljače u opatijskom hotelu Royal.

Vinarija Kostanjevec // Foto ustupila: Anja Hatić
Križevačka pivovara // Foto ustupila: Anja Hatić
Japin breg // Foto ustupila: Anja Hatić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

NOVI TRAVNJAK

FOTO Počela obnova Slavenovog terena, u prošlost odlazi dosadašnje “krumpirište”

Po završetku još jedne sezone, kako je ranije i najavljeno, u Slaven Belupu uhvatili su se u koštac s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×