Nadzor prometa

Čak osam prometnih nesreća tijekom vikenda, alkoholni rekorder je biciklist s 3,16 promila

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 16.42 sati na državnoj cesti broj 2, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač jurio brzinom od 135 kilometara na sat.

12:49h
0
Policija
Ilustracija // Foto: Mario Kos

Čak osam prometnih nesreća dogodilo se tijekom vikenda na području PU koprivničko-križevačke, a u četiri nesreće ozlijeđeno je pet osoba.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće od čega jednu nesreću s jednom lakše ozlijeđenom osobom i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Mladi vozači su izazvali dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, pri čemu su obojica vozača bila pod utjecajem alkohola.

– Tijekom vikenda ukupno je sankcioniran 241 prometni prekršaja od čega 35 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju na prisutnost droga u organizmu, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela – kažu iz naše policije.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju u 16.42 sati na državnoj cesti broj 2, u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač jurio brzinom od 135 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak u 18.55 sati u Ulici Petra Zrinskog u Đurđevcu kod 52-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,16 promila.

Najveći alkohol kod mladih vozača utvrđen je u 22.25 sati u subotu u Ulici Stjepana Radića u Goli kod 21-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,37 promila.

čitam...