33.5 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
tematska konferencija

Camino Podravina predstavljen u Europskom parlamentu, najavljena je i manifestacija Adria Camino Festival
C

Camino Podravina projekt je realiziran u suradnji TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Dravski Peski i Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj i najstarijoj Camino instituciji - Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj

Ne propustite

Projekt dionice hrvatske mreže Puta sv. Jakova – Camino Podravina, predstavljen je na tematskoj konferenciji u Europskom Parlamentu održanoj u Bruxellesu prošli tjedan, a samo predstavljanje privuklo je pozornost predstavnika europskih institucija.

Camino Hrvatska dio je europske mreže puteva sv. Jakova. pod zaštitom UNESCO-a i Vijeća Europe, koji vode u Santiago de Compostelu i kojima godišnje po Europi hoda preko 1.5 milijuna ljudi.

U uvodnom izlaganju, zastupnica Željana Zovko istaknula je primjer Španjolske i način na koji se kroz lokalnu, regionalnu i nacionalnu suradnju, radi i na razvoju i promociji Camina.

Na njeno izlaganje nadovezala se Zrinka Raguž, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU komentirajući potencijal ovog projekta za ruralni razvoj pojedinih hrvatskih regija.

Hrvatska Bratovština sv. Jakova predstavila detalje projekta Camino Hrvatska čijim je rutama lani hodalo preko 3300 ljudi iz cijele Europe, ali i Kanade, SAD-a, Južne Afrike i Australije.

Najavljena je i velika manifestacija “Adria Camino Festival” koja će se od 2. do 5. svibnja održati u Puli, a na kojoj se očekuje preko 400 sudionika.

– Ovako snažna podrška predstavnika europskih institucija predstavlja nam izniman dodatni poticaj za daljnji razvoj hrvatskog dijela europske mreže Puteva sv. Jakova i predstavljanje bogate hrvatske kulturne baštine – rekao je Ante Blažević, predsjednik hrvatske Bratovštine sv. Jakova.

Podsjetimo, Camino Podravina projekt je realiziran u suradnji TZ Koprivničko-križevačke županije, TZ Dravski Peski i Bratovštine sv. Jakova, službenog hrvatskog predstavnika u središnjoj i najstarijoj Camino instituciji – Nadbratovštini sv. Jakova u Španjolskoj.

camino podravina
Foto: TZ KCKŽ županije
camino podravina
Foto: TZ KCKŽ županije

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Jedinstveno

Znate li da se možete voziti solarnim čamcem do Mađarske? Cijena je bagatela!

Kako doznajemo u Općini Legrad, u ljetnim mjesecima 2024. godine, Općina Legrad organizira prijevoz solarnim čamcem na relaciji Legrad...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×