4 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nove mjere?

Capak: Zabranjeno je igranje nogometa na način da dođe do kontakta, košarkaši mogu voditi loptu i pucati na koš, ali ne smiju igrati utakmicu
C

Treninzi grupnih sportova poput nogometa te kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt.

Ne propustite

Nacionalni Stožer civilne zaštite danas je na presici objavio detalje popuštanja mjera. Kako Božinović kaže, dopušteni su samo treninzi bez kontakata među sportašima. Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani i o tome mora biti izvješena obavijest.

Treninzi grupnih sportova poput nogometa te kontaktnih sportova mogu se održavati, ali samo tako da se radi na kondiciji i vještinama koje ne uključuju međusobni kontakt. Tako, primjerice, košarkaši mogu vježbati vođenje lopte i pucanje na koš, bez utakmica u kojima dolazi do kontakta.

– Omogućava se treniranje u zatvorenim objektima, ali uz pridržavanje mjera. Dvorane moraju biti redovito provjetravane, broj ljudi je ograničen, jedna osoba na 20 kvadrata maksimalno. Ta obavijest mora biti jasno vidljiva. Dopušteni su treninzi bez kontakta među sportašima. Treninzi nogometa i slično mogu se održavati, ali na način da se radi na kondiciji, bez kontakta. Nakon svakog treninga dvorana se temeljito čisti i prozračuje. Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste. A ako je to nužno, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Prilikom dolaska i odlaska treba imati masku – rekao je Božinović.

Capak se dotakao grupnih sportova.

– Mi smo to precizno napisali. Trenirati se mogu beskontaktni sportovi. Grupni sportovi mogu se održavati na način da se radi kondiciji, bez kontakta. Košarkaši mogu voditi loptu i pucati na koš, ali ne smiju igrati utakmicu – rekao je Capak.

– U ponedjeljak se otvaraju dvorane. Ali zabranjeno je igranje nogometa na način da dođe do kontakta. Trenirati se može. To je velika razlika. Vještine, kondicija se mogu steći i bez da dođe do kontakta. Sve je moguće osim da dođe do kontakta – rekao je Capak.

– Moguće je igrati tenis, stolni tenis. Ali kontaktni sportovi se ne mogu igrati, mogu se trenirati – dodao je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×