21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Carlsberg Croatia objavila šesto Godišnje izvješće o zaštiti okoliša
C

Ne propustite

090610-jakobsen-mU upravnoj zgradi Carlsberga Croatia održana je konferencija za novinare na kojoj je, po šesti puta zaredom, predstavljeno Izvješće o zaštiti okoliša koprivničke pivovare. Podaci za 2008. godinu pokazuju trajnu kontrolu nad štetnim utjecajem na okoliš, izraženu kroz optimalno korištenje prirodnih resursa i energije potrebne za poslovanje, priopćeno je iz Carlsberga.

No, optimiziranje potrošnje energije i vode po hektolitru piva za koprivničku pivovaru ne znači smanjenje proizvodnje. Naprotiv, u 2008. godini Carlsberg Croatia ostvarila je povećanje proizvodnje piva od deset posto u odnosu na 2007. godinu, uz približno iste razine prosječne potrošnje energije i vode po hektolitru. Uz navedeno, poboljšano je i upravljanje krutim otpadom pa je udio oporabljenog otpada povećan s 85 posto u 2007. na 86 posto u 2008. godini.

Kao dio grupacije Carlsberg koja posluje prema principima održivog razvoja, Carlsberg Croatia svoje je poslovanje utemeljila na brizi za okoliš. Od 1997. godine, kada je u Koprivnici izgrađena najmodernija i ekološki najnaprednija pivovara u Hrvatskoj i regiji, kompanija suvremenu tehnologiju koristi kako biminimalizirala štetan utjecaj svog poslovanja na okoliš.

Tako je prilikom gradnje pivovare izgrađen moderan pročistač otpadnih voda, jedini u hrvatskoj pivarskoj industriji. Na tragu svoje strategije ekološke održivosti i poslovne izvrsnosti koprivnička je pivovara tijekom godina implementirala i niz ISO sustava, da bi 2009. postala jedina hrvatska pivovara s ISO certificiranim integriranim sustavom upravljanja.

Također, Carlsberg Croatia jedinstvena je po tome što već šestu godinu zaredom objavljuje Godišnje izvješće o zaštiti okoliša, čime javnosti na transparentan način predstavlja svoje napore u području zaštite okoliša. Još jedan korak u ekološki održivom poslovanju koprivnička je pivovara učinila 2008. godine, kada je zajedno s partnerima pokrenula projekt „Zelena stipendija Carlsberga Croatia” kroz koji se podržavaju mladi znanstvenici koji se bave zaštitom okoliša.

Thomas Kure Jakobsen, predsjednik Uprave Carlsberg Croatia, povodom objave Godišnjeg izvješća o zaštiti okoliša izjavio je:

– Grupacija Carlsberg i Carlsberg Croatia postavljaju najviše standarde odgovornog ponašanja prema okolišu. Koprivnička pivovara posluje u okviru globalnih standarda i politike zaštite okoliša grupacije Carlsberg, a ujedno iznad zahtjeva postojeće zakonske regulative zaštite okoliša u Hrvatskoj.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×