Carlsberg // Pan osvojio pet međunarodnih priznanja, direktor Best: Tvornica ostaje u Koprivnici

13:27h
0
Ponosna Carlsbergova ekipa - Željka Hurčak, Tomislava Tičić, Martin Best i glasnogovornica Petra Švarc // Zvonimir Markač

Pan lager osvojio je zlato na međunarodnom natjecanju u kvaliteti Monde selection, a na tom su natjecanju Pan zlatni i Pan tamni osvojili srebrnu medalju. Pan lager i Pan bezalkoholni, pak, osvojili su tri zvjezdice u konkurenciji Superior taste awards.

Politika tvrtke je da ne komuniciramo naše financijske brojke, ali tako je u svim tvrtkama. I u zagrebačkoj i u karlovačkoj pivovari nećete dobiti brojke. Ono što mogu reći je da je Hrvatska i dalje u velikoj recesiji, nigdje nije lako poslovati. Ljudi u Carlsbergu stvarno se jako trude, ponosan sam na to koliko vrijedno radimo u ovoj zahtjevnoj situaciji. Dobro je da je vruće vrijeme pa se i puno pive pije – kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Carlsbergu direktor marketinga Martin Best.

Kao što nije želio govoriti o financijskom stanju u koprivničkoj pivovari, tako je poslovnom tajnom označio i pitanje o broju prodanih piva na godišnjoj razini.

Best se osvrnuo i na aktualizirana šuškanja o odlasku Carlsberga iz Koprivnice i Hrvatske.

– Postoje uvijek i glasine da kraljica Elizabeta II. više neće biti kraljica Engleske, ali to je već jako dugi niz godina. To može biti simbol i za priču o zatvaranju tvornice u Koprivnici – rekao je on.

Dodao je kako će iduće godine koprivnička tvornica, uz jednu tvornicu u Danskoj, biti središnje mjesto za proizvodnju Somersbyja, najbrže rastućeg pića u cider kategoriji u svijetu. I to je dokaz, kaže, da nema mjesta nagađanjima o zatvaranju tvornice u Koprivnici, u kojoj se ionako već godinama puno ulaže. Tvrdi da bi to bilo besmisleno.

Prema njegovim riječima, Carlsberg je po prometu u top tri najveće pivovare u Hrvatskoj. Zagrebačka pivovara tržišni je lider, a koprivnička se u nekim regijama bori s karlovačkom za drugo mjesto.

– To su sjever i istok Hrvatske, te Zagreb. U Dalmaciji primat drži Karlovačko, iako Pan zlatni bilježi veliki rast na obali – izjavio je direktor marketinga.

Carlsberg Croatia osvojio je pet međunarodnih priznanja za svoja četiri proizvoda // Zvonimir Markač

Carlsberg Croatia proizvodi ukupno 11 pića, od čega šest vrsta piva. Unazad nekoliko godina za svoje proizvode dobili su mnoga priznanja i nagrada, ali ova je bila plodnija nego ikad. Ove godine osvojili su pet nagrada sa svoja četiri proizvoda. Značajna međunarodna priznanja za kvalitetu dobili su Pan lager, Pan bezalkoholni, Pan zlatni i Pan tamni.

Pan lager osvojio je zlato na međunarodnom natjecanju u kvaliteti Monde selection, a na tom su natjecanju Pan zlatni i Pan tamni osvojili srebrnu medalju. Pan lager i Pan bezalkoholni, pak, osvojili su tri zvjezdice u konkurenciji Superior taste awards. Značajnu ulogu u toj priči odradila je i nedavno imenovana nova marketing menadžerica za Pan Željka Hurčak, koja je u Carlsberg došla iz duhanske industrije.

– Ovo nije nagrada za brend Pana, ovo je nagrada za sve Koprivničance jer se on proizvodi u ovom gradu. S ponosom govorimo da smo iz Koprivnice, a to se vidi i po našim najnovijim televizijskim reklamama – istaknuo je Best.

Nova direktorica proizvodnje u Carlsbergu od 1. kolovoza, Tomislava Tičić, naglasila je kako u tvrtki radi već osam godina i da joj novo radno mjesto predstavlja i nove izazove.

– Ponosni smo na kvalitetu naših piva, ali puno i ulažemo u taj segment. Na razvoju kvalitete neprestano se radi. Educiramo zaposlenike, držimo se standarda pri odabiru sirovina, materijala za pakiranje… Držimo do kontrole u procesu proizvodnje, neprestano se degustiraju proizvodi – izjavila je T. Tičić, naglasivši kako znaju da su na dobrom putu i zato što već dvije godine u istraživanju nezavisne tvrtke iz Engleske, koja ocjenjuje kvalitetu proizvoda na polici, neprestano, i to vidljivo – rastu.

U Carlsbergu Croatia trenutačno radi 320 zaposlenika, a u sezoni ih ima i do 20-ak više.