POTENCIJALNE OPASNE SITUACIJE

Čelnici triju županija u Koprivnici, Majstorović: Civilna zaštita kompleksan je posao, nepogode se svakodnevno događaju

Govorili su o sustavu civilne zaštite, planskim aktivnostima u sustavu civilne zaštite, osnovama kriznog upravljanja, odnosima s javnošću i medijima, korištenju IT sustava u izvanrednim situacijama i studiji slučaja – stvarnom izvanrednom događaju.

14:44h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Čelnici jedinica lokalne i područne samouprave Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije u sustavu civilne zaštite okupili su se jučer u Koprivnici.  U prostorima Županije njezin čelni čovjek Darko Koren kazao je kako je cilj okupljanja biti što bolje pripremljen za potencijalne opasne situacije. Naglasak je na preventivnom djelovanju.

– Živimo u vremenu kada je sustav civilne zaštite iznimno važna komponenta u upravljanju našim institucijama, a današnje je osposobljavanje upravo namijenjeno ljudima koji obnašaju takve odgovorne funkcije. Zahvaljujem predavačima koji će vam zasigurno prenijeti korisne informacije, a vama želim da upijete što više znanja koje će vam dodatno pomoći u vašem radu – kazao je Koren, uz kojega je bio načelnik koprivničko-križevačkog Stožera te zamjenik Ratimir Ljubić.

Darko Koren // Foto: Koprivničko-križevačka županija

Bila je to jedna u nizu edukacija čelnika lokalne i regionalne samouprave “kojima ih se nastoji upoznati sa sustavom civilne zaštite i načinom kako efikasno upravljati”. rekao je koordinator za poslove Civilne zaštite u Ravnateljstvu civilne zaštite Darko Majstorović.

Konkretno, govorili su o sustavu civilne zaštite, planskim aktivnostima u sustavu civilne zaštite, osnovama kriznog upravljanja, odnosima s javnošću i medijima, korištenju IT sustava u izvanrednim situacijama i studiji slučaja – stvarnom izvanrednom događaju.

– Prema Zakonu o sustavu civilne zaštite čelnici imaju obavezu da se nakon izbora na dužnosti koje obnašaju educiraju za provedbu mjera u sustavu civilne zaštite. Velika odgovornost i obaveza je na čelnicima JLS-a koja proizlazi iz Ustava i zakona. Oni su nositelji poslova civilne zaštite, to je kompleksan posao jer je puno sudionika unutar sustava. Ravnateljstvo civilne zaštite ima obavezu organizirati edukaciju da ih se pripremi za aktivno sudjelovanje jer vidimo da se razne nepogode događaju svakodnevno. Čelnici moraju stupanjem na dužnost preuzeti odgovornosti i početi upravljati sustavom na svom području kako bi svi stanovnici bili još sigurniji – izjavio je Majstorović.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija