13.7 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zrno nade za nas mlade

Centar Svitanje uslugu poludnevnog boravka pružat će u Đurđevcu, formiraju se mobilni timovi
C

Provedbom projekta će se, uz već postojeće, dodatno proširiti socijalne usluge na području Koprivničko-križevačke županije i povećati dostupnost potrebnih socijalnih usluga.

Ne propustite

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje provodit će novi projekt Zrno nade za nas mlade.

Naime, 30. lipnja, ravnatelj Mladen Fajdetić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, a projekt je raspisan u sklopu Poziva Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije.

Financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a Centru Svitanje odobreno je 5.365.064,94 kuna.

U samoj pripremi stručnu pomoć pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije koja će nastaviti pružati daljnju podršku i u provedbi.

Ovim će se projektom, uz već postojeće poludnevne boravke u Koprivnici i Ludbregu, proširiti usluge poludnevnog boravka i na grad Đurđevac, što će zahtijevati i dodatno zapošljavanje.

Socijalna usluga poludnevnog boravka u Đurđevcu bit će namijenjena za djecu i mlade u dobi od 7 do 18 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi te za djecu i mlade s problemima u ponašanju.

Uz već postojeće, dodatno će se proširiti socijalne usluge na području Koprivničko-križevačke županije i povećati dostupnost potrebnih socijalnih usluga. Formirat će se i novi mobilni tim čiji će stručni radnici pružati usluge savjetovanja i pomaganja za biološke, posvojiteljske i udomiteljske obitelji na đurđevačkom području. Zaposlit će se i stručni radnici, a nabavit će se i dva osobna automobila kao podrška radu mobilnom timu.

Provođenjem projektnih aktivnosti ojačat će se pretpostavke za provođenje procesa deinstitucionalizacije te će se smanjiti potreba za izdvajanjem djece i mladih iz obitelji.

Predviđeno trajanje aktivnosti je 24 mjeseca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dobro je znati

Ako želite izbjeći kazne, evo u kojim okolnostima ne smijete upaliti grijanje ili klimu u svom vozilu

Puno Hrvata žive u Njemačkoj, a njihove obitelji i prijatelji, možda i oni sami ne znaju jednu činjenicu. Naime, ako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×