24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ceste iznervirale župana // Koren o Jakšiću: Nema smisla svađati se s političkim vrtićarcem
C

Ne propustite

Na današnjoj tradicionalnoj kavi s novinarima župan Darko Koren (HSS), govoreći o aktualnim problemima, ‘štrecnuo’ je i koprivničkog dogradonačelnika Mišela Jakšića (SDP).

Povod je naime bila Jakšićeva izjava kako po pitanju održavanja gradskih cesta do sada nije bilo suradnje između Grada i Županijske uprave za ceste, što je Koren ocijenio politikanskim i nevrijednim bilo kakvih komentara.
– Pa dosadašnji je ravnatelj ŽUC-a (Krešimir Janach, op.a) bio iz Koprivnice i jako je dobro surađivao s Gradom. Osim toga, postoje i pisani dokazi koliko je uloženo. Napokon, ne mislim da ta cesta vrijedi samo Gradu. Pa to je cesta sviju nas, svima nam koristi – istaknuo je Koren, dodajući kako je SDP-ov mladac već nekoliko puta ‘okrznuo’ Županiju, ŽUC i župana.

– To je dozvoljeno u politici i služi bildanju rejtinga, pogotovo u periodu kad imaš unutarstranačke procese i kad ti treba da ojačaš poziciju. Onda je najbolje ‘štrajfati’ onoga tko ima nekakvu težinu. Ne mislim da sam neki težak tip, ali kad napadneš župana ipak si malo veća faca, jer o svim važnim temama poput Podravke ne smiješ govoriti – kazao je Koren, dodajući kako bi svatko trebao raditi svoj posao. Istaknuo je i kako je odnos između Županije i Grada jako dobar, i želi da bude još i bolji, pa ne vidi smisao svađe s nekim tko je još u ‘političkom vrtiću’.

Kada je pak riječ o stanju županijskih cesta, Koren je kazao kako su sve u katastrofalnom stanju, te kako je proces njihove modernizacije proces koji nema ni početka ni kraja.

– Novca za sve te radove nikad ne može biti dovoljno, no tako je svugdje u Europi – kaže Koren.
Podsjetio je i kako su Križevci i Đurđevac za održavanje cesta dobili po 150 tisuća kuna, a Koprivnica je ostala kratkih rukava iz sasvim jednostavnog razloga.

– Kriterij je bio prihod po glavi stanovnika, a Koprivnica tu prednjači. Osim toga, nisu se ni javili na naš natječaj – zaključuje Koren.

Župan se osvrnuo i na prošlotjednu sjednicu Županijske skupštine, posebno na istup predsjednika Kluba vijećnika SDP-a, HNS-a, HSU-a te HSLS-a Tomislava Babića na 9.točki dnevnog reda, Donošenje Rješenja o imenovanju ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije, ocijenivši ga nekorektnim.
– Nisam to očekivao od jedne mlade osobe koja je na početku političke karijere, strašno sam razočaran. Njegov je istup bio na granici šovinizma – kazao je Koren.

Podsjetimo, Babić je kao razlog oporbe za napuštanje sjednice naveo političku pripadnost kandidata Dragutina Guzalića.
– Prije šest mjeseci za to je mjesto bila predložena nestranačka osoba, no prijedlog nije prošao. Očito je vijećnik Mladen Švaco imao pravo kada je rekao da ravnatelj mora biti iz HSS-a, ne smije biti visoko obrazovan, i iz Križevaca je. Dakle, ispunjava sve kriterije. Mi to ne možemo podržati i odlazimo – kazao je na sjednici Županijske skupštine Tomislav Babić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×