31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zasluženo!

Čestitamo! Koprivničko-križevačka županija postala ‘prijatelj djece’, a to nas čini trećom u državi koja ima ovu titulu
Č

Trenutno status prijatelj djece imaju dva grada, Koprivnica i Križevci te Općina Virje, a Županija potiče i pruža svu potrebnu pomoć i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave koje su iskazale interes

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija dobila je status Županija – prijatelj djece, što je ujedno čini trećom županijom u Hrvatsko koja s ponosom nosi tu titulu.

Ovaj status dodijeljen je odlukom Središnjeg koordinacijskog odbora programa, a nakon uspješnih rezultata izvida komisije Saveza društava Naša djeca Hrvatske.

Dopredsjednica Saveza, ujedno i voditeljica projekta Županije-prijatelji djece, Sonja Borovčak uručila je povelju županu Darku Korenu na svečanosti povodom 20. obljetnice Hrvatske zajednice županija, pohvalivši našu županiju na aktivnosti i kontinuitetu provedbe projekata usmjerenih dobrobiti djece i mladih.

Čestitke županiji uputio je i predsjednik Vlade, Andrej Plenković, a svečanoj dodjeli prisustvovala je i pročelnica Službe ureda župana te voditeljica projekta Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece, Melita Ivančić.

Foto: KC KŽŽ

– Ponosni smo što je naša županija stekla ovaj prestižni status jer smo intenzivno radili na tome da pokažemo koliko ulažemo u djecu i mlade na cijelom našem području. Projekte usmjeravamo na razvoj optimalne okoline za odrastanje, stvarajući preduvjete za razvoj djece u sigurnom okruženju i omogućavajući svakom djetetu jednak pristup obrazovnom sustavu i kvalitetnoj zdravstvenoj skrbi, uz posebnu skrb o najranjivijim skupinama. Svjesni smo da ulaganjem u djecu, ulažemo u budućnost i pružamo podršku novim generacijama koje će unaprijediti ovu Županiju – kazao je župan.

Županija mnogo ulaže u osobni razvoj djece i mladih, brine o kvalitetnim uvjetima obrazovanja i zdravstveno-socijalnoj zaštiti, razvoju vještina te potiče sportske aktivnosti. Ovaj projekt i izrada strateškog dokumenta još su jedan dokaz da se u svim segmentima brine o djeci i mladima te njihovoj budućnosti, pružajući im jednake početne pozicije za kvalitetno odrastanje.

Spomenimo na kraju, trenutno status prijatelj djece imaju dva grada, Koprivnica i Križevci te Općina Virje, a Županija potiče i pruža svu potrebnu pomoć i svim ostalim jedinicama lokalne samouprave koje su iskazale interes.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

sudar

UPRAVO Prometna nesreća u Zagrebačkoj ulici, Ford dobio “po repu”

U Zagrebačkoj ulici u Koprivnici upravo se dogodila prometna nesreća. Kako doznajemo s mjesta događaja policija trenutno regulira promet na...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×