30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Četiri Podravkine tvornice dobile Halal certifikat
Č

Ne propustite

Predstavnici Centra za certificiranje Halal kvalitete uručili su danas u Koprivnici Halal certifikate za četiri Podravkine tvornice. Riječ je o tvornicama Vegeta i juhe, Dječja hrana i kremni namazi, Voće te Kalnik kojima se ovim certifikatom potvrđuje da su proizvodi u spomenutim tvornicama proizvedeni sukladno zahtjevima i mjerama Halal normi te su primjereni za konzumaciju osobama muslimanske vjeroispovijesti.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić je tom prilikom istaknuo kako se kompanija sve više okreće izvozu.

– Prošle godine povećali smo izvoz za 6 posto i napravili iskorake na tržišta gdje je preduvjet da bi se naši proizvodi prodavali upravo Halal certifikat. Riječ je o tržištima koja su u porastu, a i struktura potrošača je poželjna za kompaniju poput Podravke. Želimo postati značajan ponuditelj na tim tržištima, unaprijediti kvalitetu života kroz prehranu te dati neke nove okuse i načine pripreme, ponuditi raznovrsnost marki proizvoda i učiniti Podravku u cjelini prepoznatljivu na tim tržištima – rekao je Zvonimir Mršić.

Delegaciju Centra za certificiranje halal kvalitete predstavljali su rukovoditelj Centra Aldin Dugonjić, predsjednik Uprave Nermin Merdžanović, voditelj edukacijskog odjela te glavni imam Varaždinski Avdo efendija Imsirović, a u Podravki su ih uz predsjednika Uprave ugostili i direktori tvornica koje su dobile certifikate.

– Vrlo dobro znamo što Podravka znači na ovim područjima i koliko je značajno da se Podravkini proizvodi plasiraju na Halal tržišta. Asortiman Podravkinih proizvoda koji je ušao i uspješno završio Halal proces je vrlo velik. Naš Centar nastoji biti most između naših proizvođača, turizma i investitora sa novim tržištima te smo zbog toga i pokrenuli Halal certificiranje u Republici Hrvatskoj te želimo od nje napraviti Halal trajnu destinaciju – rekao je rukovoditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete Aldin Dugonjić, koji je čestitao Podravki na osvojenim certifikatima.

Halal proizvodi certificiraju se i periodički provjeravaju od strane Centra za certificiranje Halal kvalitete koji djeluje u sklopu Islamske zajednice u Hrvatskoj, a certifikati koje izdaju vrijede za čitav svijet.

O kakvom potencijalu je riječ govori činjenica da čak 70 posto muslimanske zajednice širom svijeta živi i hrani se u skladu sa Halal standardom tako da svjetsko Halal tržište čini populacija od 1,6 milijardi muslimana u svijetu.

– Želimo pomoći hrvatskom gospodarstvu i otvoriti put za veliko tržište u zemlje koje su veliki uvoznici hrane, a Hrvatska ima daleko veće potencijale u proizvodnji i izvozu hrane – dodao je glavni imam Varaždinski Avdo efendija Imsirović.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×