25.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Ćiro na Totalnom FM-u: Hrvati su morali biti prvaci Europe!
Ć

Ne propustite

– Hrvati su morali biti prvaci Europe! Jer smo veliki dio utakmice dominirali europskog prvaka što je Španija. Trebali smo pobijedit tu utakmicu! Da je malo poštenija bila danas bi mi slavili prvo mjesto u Europi!’, ovako je Ćiro Blažević jutros na Totalnom FM-u komentirao finale Europskog nogometnog prvenstva.

Nastavio je u svom stilu:

‘Godinama govorim da su Hrvati najbolji nogometaši na svijetu. Pred ovo Europsko prvenstvo sam vikao: ‘Hrvati su favoriti’. Mog prijatelja Bilića sam zamolio da digne ljestvicu jako visoko što je on i učinio. Ovo finale jučer je najveća potvrda da su Hrvati najveći. Mi smo mala zemlja i lako je nas pokrasti! I evo danas Jurčevića čitam, kaže: ‘Bože kako mu nismo vjerovali da smo najbolji na svijetu da smo mu totalno vjerovali mi bi bili prvaci svijeta’. Pa da eto ti sad pogledaj kako je to moguće. Da hrvatska toj Španiji ne da oka otvorit najveći dio utakmice, da Hrvatska stvara idealne prilike da zabije gol. Da Hrvatsku sa dva penala oštete protiv europskog prvaka. Pa ‘ko je najbolji. Hrvati su najbolji!’

Ćiro je rekao da sada kada više nema nikakvih ambicija njegova priča ne može biti interpretirana kao demagogija te da je dokazao da je Hrvatska ’96. pokradena protiv Njemačke na Europskom prvenstvu te da bi i tada bi prvaci Europe:

‘Da ne govorimo da smo trebali, gotovo morali, biti prvaci svijeta u vrijeme kad smo bili treći! Ni danas ne mogu da prežalim! Bio sam u jednom groznom stanju nakon utakmice! Ja sam iskusan trener koji sam shvatio da je Hrvatska jučer trebala bit u finalu i slavit prvo mjesto u Europi!’.

Domaćin ‘Doručka na Totalnom FM – u’ Saša Lozar zamolio je Ćiru da ocjeni učinak i doprinos sada već bivšeg izbornika Bilića koji je sam sebe, pod dojmom izvanredne utakmice protiv sadašnjih europskih prvaka, ocijenio peticom!

‘Ma generalno ne može dobit peticu nikako! Zna se šta je petica, to je savršenstvo! Ali on je bio u jednoj euforiji nije nimalo spretno kad čovjek sam za sebe kaže: ‘evo mi petica’, i za razumit ga je, jer cijela nacija ga je slavila kao heroja i nije mogao ostati ravnodušan, tako da je i sam sebi dao peticu. To je apsurd’, rekao je Ćiro i dodao:

‘Za cjelokupni dojam i ciklus od šest godina ne može dobiti peticu. Po meni bi bila četvorka. I to je savršeno! Pa ja sam osvojio treće mjesto na svijetu, bio sam peti u Europi pa sam dobio tricu kao ocjenu i vikali su mi Ćiro pederu!’, no Ćiro je simpatično prokomentirao kako to ne smatra uvredom: ‘To više nije pežorativno. Pederi, to su umjetnici, to su baletani to su književnici!’

Dodao je i da ne priznaje sreću kao bilo kakav faktor koji odlučuje o pobjedi: ‘Ako bi faktor sreće bio taj koji će odlučit o ovom i onom onda ne bi trebali radit. Sreća je ta koju treba znat dočekat kad naiđe, a da ju dočekaš treba bit spreman. Vrlo sam nesretan kad moj kolega na televiziji kaže ‘nisam imao sreću’. Pa šta si napravio da imaš sreću? Nije to samo tako. Sreća je jedan fenomen koji hoda. I koliko si spreman da ga uhvatiš toliko ćeš je imat na svojoj strani!’.

Nedavno je objavljena idealna momčad ovogodišnjeg Europskog prvenstva gdje je Mario Mandžukić proglaąen idealnom zamjenom Ronaldu. Ćiro je komentirao kako je ta činjenica jedino priznanje nama Hrvatima koji imamo puno razloga da žalimo za svim. Jer u finalu su bila dva protivnika koji ni po čemu nisu bili bolji od nas.

Prepuna gorčine i pomalo povišenih tonova emisija je ipak završila u pozitivnom tonu. Kako je to već postao običaj u Doručku na Totalnom FM-u imaju zadaću osmisliti tri pitanja za nepoznatog gosta. Ćiro nije mogao zamisliti da se s druge strane telefona nalazi Severina. Oduševio se i odmah odustao od pitanja jer je procijenio da su ‘preglupa’ za njegovu voljenu pjevačicu:

‘Tako imam najljepšu uspomenu oko tebe i pratim sva ova divna zbivanja oko tebe. Nisam znao da se radi o tebi ova zločesta dječurlija nisu mi htjeli reći! Tako da ovo sve što sam htio pitat to već znam. A zlato moje šta ćemo si laskat. Toliko sam drhtao nad tobom znaš, stvarno! Ti si dio mog najljepšeg života. Kako si nas dočekala!’.

Severina je priznala da je daleke ’98. i sama drhtala pred Ćirom i reprezentacijom:

‘To ste mi i prije već govorili. Onda sam se sramila! Nisam znala primat komplimente niti nekake lipe stvari. Ali sad znam da je to istina da to nije laskanje! Znate vi kad se to dešavalo. Kad ste vi došli u Hrvatsku, ja sam se sramila nekako ić tamo. Šta ću sad ja tamo stat na binu ujutro, muški dolaze. I znate ‘ko je mene potjerao da idem tamo. Moja mama! Inače ne bi došla. Rekla mi je izlazi iz kuće jer oni su naši heroji!’

Iako su Severina i Ćiro ovaj razgovor vodili u 7 sati ujutro prelijepa pjevačica priznala je kako je već dugo budna. Uz svoju novorođenu bebu budna je čitavu noć: ‘On ne spava! Nama je već odavno jutro. nama je već podne’, rekla je dobro raspoložena Seve.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturanti okupirali Križevce

FOTO/VIDEO Veseli maturanti pjesmom i plesom slave svoje posljednje srednjoškolske dane

Pjesma, veselje i radost obilježili su danas ulice Križevaca. Naime, križevački su se maturanti danas tradicionalno prošetali od sportske dvorane...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×