12.1 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

CISV // Uspješno odradili dva kampa u inozemstvu
C

Ne propustite

Program CISV-a naziva Step-up za petnaestogodišnjake, u kojem su sudjelovali naši predstavnici, održao se u Munchenu od 9.-31.kolovoza.

Među devet delegacija bili su i mladi predstavnici CISV Croatia: Lea Popović, Doria Sačer, Luka Blesić i Matej Vugrinec, a voditeljica delegacije bila je Helena Knežević.
Step-up kamp, kao i svi drugi programi CISV-a ove godine, imao je temu ljudska prava. Kamp se bazirao na ljudskim pravima vezanima za jednakost spolova, spolni identitet i spolnu orijentaciju. Sudionici programa sami su radili svoje aktivnosti, aktivno se bavili problemima mladih u svojim zemljama, upoznavali druge kulture, druge običaje i učili poštovati tuđa mišljenja i izbore, ali i kako se izboriti za sebe i štititi svoje stavove.

Članice su također sudjelovale u programu Youth meeting od 27.7-10.8. u Grazu. Ondje su bile Martina Gregur, Nika Cindori, Dora Mršić, Jelena Vrhovec i Martha Koržinek, a voditeljica delegacije bila je Andrea Pandurić. Tako su se dva tjedna družile s delegacijama iz Grčke, Francuske, Brazila i Austrije. Tema kampa je bila ‘Preko granica’, na temelju čega su djevojke napravile nacionalnu aktivnost, stekle su nove prijatelje i razna iskustva.Step up u Munchenu

Iz CISV Hrvatska poručuju kako su zadovoljni svojim napretkom, kako na međunarodnom planu, time što su poslali svoje predstavnike u međunarodne programe, tako i na lokalnom planu organizirajući uspješni Mosaic program “Hrabre majice”, proslavu Peace One Daya, te druge brojne aktivnosti.

– Zahvalni smo Gradu Koprivnici, gradonačelnici, Koprivničko-križevačkoj županiji, županu na financijskoj podršci, te što su nam ustupili na korištenje OŠ u Koprivničkim Bregima za naš zimski program Med Nights. Zahvaljujemo roditeljima naših sudionika što su nam iskazali povjerenje, pomogli oko organizacije te vidjeli da je CISV posebno iskustvo koje pozitivno izgrađuje mladu osobu te pomaže izgraditi samopouzdanje i toleranciju – rekla je Mirjana Jarnjak, ističući kako idu naprijed punom parom.

– Brojni programi za koje smo dobili pozivnice daju nam priliku da povećamo naše članstvo – kaže Jarnjak.
Uz brojne aktivnosti u Hrvatskoj: obilježavanje Peace One Daya, Earth Houra, Mosaic programa s lokalnim udrugama, Med Nights, u 2014. godini spremaju se na Seminarski kamp u Italiji, Youth meeting u Mađarskoj, Italiji i Kanadi, IPP u Njemačkoj te Step up u Italiji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ovo nismo vidjeli

Jadan nastradao, Slađan skupljao otpad bez dozvole, kažnjen 1320 eura: Iako sam Rom, pošteno zarađujem!

Jedan 30-godišnjak će morati platiti kaznu od čak 1320 eura jer je "ulovljen" od inspektora kako bez dozvole skuplja...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×