i ja sam žena

Članice Kluba slijepih žena slušale o nasilju i bile na tretmanu uljepšavanja

14:38h
0
Edukativno predavanje // Foto: Udruga slijepih KC-KŽ županije
Edukativno predavanje // Foto: Udruga slijepih KC-KŽ županije

S obzirom na nedostatak vizualne percepcije vlastitog tijela uljepšavanje pod vodstvom stručnih djelatnica salona pokazalo se kao pozitivno iskustvo za članice Udruge kojim smo ih potaknuli da i dalje cijene vlastitu ženstvenost bez obzira na oštećenje vida, istaknuo je Alen Kerovec, voditelj projekta Udruženim snagama kroz život.

Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije, obilježila je Međunarodni dan žena, jučer, u utorak, akcijom I ja sam žena u koprivničkom Domu za straije i nemoćne za članice Kluba slijepih žena.

Tom prilikom, za njih je održano edukativno predavanje o nasilju u obitelji u suradnji s koprivničko – križevačkom policijom kako bi bile sposobne proaktivno reagirati, ali i kako bi osvijestile činjenicu da su kao osobe s invaliditetom posebno ranjiva društvena skupina podložna nasilju.

Nakon predavanja za sve članice udruge organiziran je tretman uljepšavanja u jednom kozmetičko – frizerskom salonu.

– S obzirom na nedostatak vizualne percepcije vlastitog tijela uljepšavanje pod vodstvom stručnih djelatnica salona pokazalo se kao pozitivno iskustvo za članice Udruge kojim smo ih potaknuli da i dalje cijene vlastitu ženstvenost bez obzira na oštećenje vida – istaknuo je Alen Kerovec, voditelj projekta Udruženim snagama kroz život.

Aktivnost I ja sam žena provodi se u sklopu projekta Udruženim snagama kroz život koji je financiran sredstvima Koprivničko – križevačke županije i Grada Koprivnice, a usmjeren je organizaciji slobodnog vremena, rekreacijskim, kreativnim i socijalnim aktivnosti kojima se članove Kluba slijepih muškaraca i Kluba slijepih žena aktivno uključuj u društveni život zajednice.

 

Tretman uljepšavanja // Foto: Udruga slijepih KC-KŽ županije
Tretman uljepšavanja // Foto: Udruga slijepih KC-KŽ županije