11.8 C
Koprivnica
Petak, 23. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
projekt geofolk

Članovi KUD-a Fran Galović predstavili peteransku narodnu nošnju
Č

U svibnju je David Botond snimio i peteransku žensku i mušku narodnu nošnju

Ne propustite

Projekt Geofolk predstavlja najveću svjetsku zbirku fotografija ljudi iz različitih krajeva u narodnim nošnjama. Osnovao ga je rumunjski fotograf David Botond.

Botond je snimio oko 100.000 fotografija i obradio više od 30.000 te postavio izložbu koja na površini od 54 metra duljine predstavlja 1700 narodnih kostima iz cijeloga svijeta.

Fotografije su snimljene u 57 različitih zemalja i predstavljaju 240 nacionalnosti, a odnedavno su među njima i prve hrvatske narodne nošnje.

U svibnju je David Botond snimio i peteransku žensku i mušku narodnu nošnju.

Nošnju su predstavili članovi KUD-a Fran Galović Peteranec Ana Maria Mihalić i Kasijan Blažek.

Geofolk iz Rumunjske je među 28 projekata nagrađenih na europskoj razini, a uključuje izvanrednu zbirku fotografija koja ujedinjuje tradiciju i kulturu, diveći se i čuvajući identitetske elemente zajednica, žena, muškaraca i dječjih kostima iz cijeloga svijeta.

Foto: Općina Peteranec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

HOBI ZA KOJI SE ŽIVI

FOTO/VIDEO Legrad je prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita, a mladi Dino pravi je maher sa sprejem: Crtanje murala postalo je moj stil života

Legrad je već duže prepoznatljiv na karti umjetnosti grafita i to ponajprije zahvaljujući Gordanu Cvetniću (51) koji je prije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×