Članovi Nordijske gospodarske komore posjetit će Koprivnicu

10:58h
0
Poslovna zgrada Hartmanna u Koprivnici
Hartmann // Foto: arhiva

U četvrtak, 16. travnja Koprivnicu će posjetiti članovi Nordijske gospodarske komore koji će tom prilikom obići prehrambenu industriju Podravku i poduzeće Hartmann.

Nordijska gospodarska komora u Hrvatskoj osnovana je od strane predstavnika vodećih poduzeća iz Danske, Finske, Norveške i Švedske koja djeluju u Hrvatskoj. Ona okuplja nordijske tvrtke u Hrvatskoj, poslovne ljude iz nordijskih zemalja koji žive u Hrvatskoj, te hrvatske i međunarodne tvrtke koje imaju poslovne odnose s nordijskim zemljama.

Posjet započinje u 10:30 sati u prostorijama Podravke u Koprivnici gdje će se Upravni odbor poduzeća obratiti gostima. Nakon toga slijedi obilazak tvornice Vegete i dječje hrane te posjet poduzeću Hartmann, vodećem u proizvodnji i prodaji ekološke ambalaže za jaja. Goste će dočekati Melita Bači, glavna direktorica Hartmanna te gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak koja će održati kratki govor. Slijedi prezentacija o poduzeću te obilazak proizvodnje.

Ovakva vrsta posjeta je izvrsna prilika za upoznavanje poslovanja nordijskih poduzeća u Hrvatskoj, te poslovanja Hrvatskih poduzeća na nordijskom tržištu. Kroz poslovne susrete gospodarstvenika i prezentacije tvrtki, te neformalna druženja članova jača se suradnja te se poboljšavaju međusobni gospodarski odnosi, napominju u Hartmannu.