24.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
GODINA PUNA IZAZOVA

Članovi Pjevačkog društva Kalnik nastupit će na poznatom Ohridskom festivalu
Č

Već početkom travnja bit će u ime Hrvatskog sabora kulture domaćin dvodnevnog seminara za dirigente zborova kojeg će voditi maestro Robert Homen, redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ne propustite

Iako u smanjenom sastavu nakon dvogodišnje borbe s pandemijom korona virusa i zabrane pjevanja po nekoliko mjeseci, mješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva Kalnik za sada bezbrižno radi dalje istim intenzitetom kao i prije pandemije.

Već početkom travnja bit će u ime Hrvatskog sabora kulture domaćin dvodnevnog seminara za dirigente zborova kojeg će voditi maestro Robert Homen, redovni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Zbor će tada biti u funkciji ansambla na kojem će dirigenti pokazati svoje vještine, ali i izrađivati vokalne tehnike.

Zbor nastavlja s tematskim koncertima o Danu Grada, pa će već 29. travnja s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održati koncert iznenađenja s poznatim gostima solistima. Bit će to peti takav koncert nakon tema Tko pjeva zlo ne misli, Večer balada i šlagera, Zbor u rock obradama i Koncert filmske glazbe.

Trećeg dana lipnja sudjelovat će na Županijskom susretu zborova i vokalnih sastava u Đurđevcu, a koji je kvalifikacija za državno natjecanje, a koje će se ove godine ponovno održati uživo i to 24. i 25. rujna u Poreču i Vrsaru.

– Bez obzira na smanjeni sastav, zbor čine i dalje iskusni i dugogodišnji članovi i na svu sreću to nije umanjilo kvalitetu, a ni intenzitet rada sto dvadeset i dvije godine starog pjevačkog društva u Križevcima. Naprotiv, zbor uvježbava skladbe jednake težine i nadamo se da će takav rad zadržati. Bit će nam drago da jednom kad se do kraja primiri situacija, ponovno zapjevamo u većem broju kao u stara vremena, ali ne damo se – tradiciju zborskog pjevanja u Križevcima treba održati u svim okolnostima – poručuje trideseti dirigent u povijesti HPD-a Kalnik, Ozren Bogdanović.

Ono što posebno raduje zbor jest sudjelovanje na Ohridskom međunarodnom festivalu u Sjevernoj Makedoniji u listopadu, na kojem je prošle godine sudjelovao i Gradski tamburaški orkestar iz Križevaca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

OŠ Molve

FOTO Učenici iz Molvi prisustvovali na okruglom stolu “Gen Z Akademija”, nakon toga uslijedilo je fotografiranje s influenserima

U utorak, učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Molve prisustvovali su okruglom stolu pod nazivom "Gen Z Akademija"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×