13.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Podrška ravnopravnosti spolova

Članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova učili od Finaca o uključivanju ravnopravnosti u javne politike
Č

Ne propustite

U okviru twinning projekta “Podrška ravnopravnosti spolova”, koji provode Vladin Ured za ravnopravnost spolova i Institut za zdravstvo i socijalnu skrb Republike Finske u Zagrebu, održan  je seminar “Uključivanje perspektive ravnopravnosti spolova u javne politike”.

Na seminaru su sudjelovali i predstavnici županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova: predsjednica Verica Rupčić te Miroslav Kovačić, Ankica Paula Plečić, Marija Mlinarić i koordinatorica Ivanka Perić Novak, predstojnica Ureda državne uprave Elizabeta Repić Perković te viša stručna suradnica za imovinsko pravna poslove Jelena Drakulić.

Voditeljice seminara bile su finske stručnjakinje Hanna Onwen-Huma i Annamari Asikainen, a na seminaru su obrađene teme što su javne politike s uključenom perspektivom ravnopravnosti žena i muškaraca; važnosti statističkih podataka razvrstanih po spolu; procjene utjecaja spola i mogućnosti primjene te su izneseni primjeri dobre prakse iz Finske.

Budući da se projekt provodi kao prijelazni instrument EU na Hrvatsku sa ciljem unaprjeđenja koordinirane primjene rodne ravnopravnosti te jačanja institucija za rodnu ravnopravnost, naši predstavnici naglasili su kako očekuju poziv u Finsku.

Ondje bi se trebali upoznati s finskim funkcioniranjem mehanizama rodne ravnopravnosti te bi u okviru tog studijskog putovanja trebali iznijeti ovdašnja konkretna postignuća, kao i primjere dobre prakse.

Seminar u Zagrebu // Foto: Verica Rupčić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uživali u plesnim izvedbama

FOTO/VIDEO Veselo je na plesnom spektaklu u Virju koji je okupio 800 natjecatelja iz cijelog svijeta

Ovog vikenda u Virju se održao pravi plesni spektakl! Naime, Virje je domaćin velikog međunarodnog plesnog natjecanja Croatian trophy te...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×