8.8 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Članovi Zajednice Mađara Koprivničko-križevačke županije i Tamburaški orkestar “Tomo Šestak” gostovali u Lipiku
Č

Ne propustite

U nedjelju, 17.listopada 2010. godine, članovi Zajednice Mađara Koprivničko-križevačke županije bili su u posjeti Lipiku.

Na početku posjete Tamburaški orkestar “Tomo Šestak” nastupio je u restoranu Specijalne bolnice za rehabilitaciju Lipiki i održao koncert pacijentima bolnice.

Pod dirigenskom palicom Antala Pappa izveli su splet mađarskih narodnih skladbi u obradi mađarskog kompozitora Bartok Bele, što su slušatelji sa oduševljenjem prihvatili.

Poslije koncerta članovi Zajednice Mađara, kao i glazbenici posjetili su u Multikulturalnom centru Lipika izložbu g-đe Rozalije Kurjaković “Cvijeće, nošnje i ukrasi od šećera” i izloške g-dina Vjekoslava Martinića “Tradicijska glazbala”.

...pod dirigentskom palicom Antala PappaU kasnim poslijepodnevnim satima Zajednica Mađara Koprivničko-križevačke županije bila je gost Društva Mađara Lipik u proslavi pete obljetnice djelovanja pod nazivom “Kulturni dani Mađara”.

Na ovoj manifestaciji ponovo je nastupio Tamburaški orkestar “Tomo Šestak” pod ravnanjem g-dina Antala Pappa; izveli su izvornu mađarsku glazbu, za što su nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

U nastavku programa predstavili su se: pjevački zbor Hrvatsko-mađarskog prijateljstva iz Kaposvara, mađarski glazbenici iz Korođa kao i folklorna skupina Društva Mađara iz Lipika.

Na kraju kulturno-umjetničkog programa svi prisutni članovi mađarskih udruga nastavili su sa ugodnim zajedničkim druženjem.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nepravomoćna presuda

Koprivničanac ostao paraliziran zbog posla, tužio šefa, a on zbog ovrhe prepisao nekretnine na svog sina

Nesretna je sudbina jednog Koprivničanca (podaci poznati redakciji op.a.) koji je teško stradao prije nešto više od deset godina...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×