'Bomba' iz Slavena Belupa

Crepulja otputovao u Škotsku na finalizaciju transfera u slavni Celtic

12:22h
0
Veznjak Slavena Belupa Ljuban Crepulja // Foto: Arhiva ePodravina.hr
Veznjak Slavena Belupa Ljuban Crepulja // Foto: Arhiva ePodravina.hr

O uvjetima transfera nitko u koprivničkom Slavenu Belupu ne želi službeno govoriti, ali nagađa se da je njegova vrijednost oko 400.000 eura, ako ne i više.

Veznjak Slavena Belupa Ljuban Crepulja (22) napustio je pripreme koprivničkog prvoligaša u Medulinu i otišao u Glasgow.

Po njega je preksinoć osobno došao direktor kluba u ostavci Zvonimir Šimunović i odvezao ga na zagrebački aerodrom od kuda je Crepulja avionom otputovao za Škotsku.

Crepulja je, naime, pred finalizacijom transfera u slavni Celtic.

Već jučer, u utorak, uživo je gledao utakmicu na Celtic parku u kojoj je domaćin u prvenstvenoj utakmici pregazio Hamilton s uvjerljivih 8:1, a ovih dana mladi veznjak trebao bi odraditi i nekoliko treninga pod budnim okom Celticova menadžera Ronnyja Deilae.

Ako zadovolji njegov ukus, Crepulja će obaviti liječnički pregled i ako sve bude u redu – potpisati ugovor sa škotskim prvakom.

– Celtic je ozbiljno zainteresiran, poslali su u klub i službenu ponudu za Crepulju, ali ništa još nije definirano i gotovo – rekao nam je direktor Slavena Belupa Zvonimir Šimunović.

O uvjetima transfera nitko u klubu ne želi službeno govoriti, ali nagađa se da je njegova vrijednost oko 400.000 eura, ako ne i više.

Prema Transfermarktu, Crepulji ugovor sa Slavenom Belupom traje do ljeta ove godine, a njegova tržišna vrijednost je 500.000 eura.

Za slavni Celtic to je mali novac, samo lani su, primjerice, za mladog Dinamova stopera Jozu Šimunovića izdvojili oko 5,5 milijuna eura bez bonusa, a za Koprivničance je to u situaciji kronične “mršave blagajne” i te kako dobar posao.

Skauti škotskog kluba Crepulju su zapazili na Rujevici prije dva mjeseca. U dvoboju protiv Rijeke (1:1) Crepulja je odigrao fantastičnu utakmicu i zaintrigirao Celticove skaute koji su zapravo su došli gledati Rijekina veznjaka Ivana Močinića.

Mladi veznjak rodom iz Čapljine (BiH) u Koprivnicu je došao prije više od dvije i pol godine iz Hrvatskog dragovoljca.

U prvom dijelu ove sezone za Slaven Belupo upisao je svih 21 nastup u prvenstvu, a zabio je i po jedan pogodak i asistenciju.