TRI PROMETNE NESREĆE

Crni dan na križevačkim cestama, vozači oduzimali prednost, sudarali se i završili u jarku

Protiv osoba koje su prouzročile nesreće bit će pokrenuti prekršajni postupci.

11:16h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom jučerašnjeg dana evidentirala je čak osam prometnih nesreća. Njih tri dogodilo se u Križevcima.

U prvoj, oko 6.30 sati u Ulici Tadije Smičiklasa, 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,57 promila vozio Volkswagen u smjeru raskrižja s Ulicom branitelja Hrvatske. U policijskom izvješću stoji kako je ondje oduzeo prednost BMW-u kojega je iz Ulice Pušća k Smičiklasovoj vozio 23-godišnjak. VW je udario u bočnu stranu BMW-a te je nastala materijalna šteta. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, a protiv vozača koji je prouzročio nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Druga se dogodila svega 20 minuta kasnije u Ulici Petra Preradovića gdje je 73-godišnjak vozio Opela prema raskrižju s Trgom svetog Florijana. U raskrižju je, slično onome što se dogodilo u prethodnoj nesreći, oduzeo prednost Volkswagenu 56-godišnjaka koji se kretao od Ulice Petra Zrinskog prema Zagrebačkoj ulici. Opel je prednjom stranom udario u VW. Ponovno, ozlijeđenih nije bilo, već je nastala materijalna šteta. Protiv 73-godišnjaka bit će pokrenut prekršajni postupak.

Treća i posljednja prometna nesreća na križevačkim cestama dogodila se oko 13.45 sati. U Ulici Gornje Vine, navode iz policije, 53-godišnjak je Citroenom zbog neprilagođene brzine sletio s ceste u putni jarak, udarivši u zemljani nasip. Prošao je bez ozljeda te ga očekuje prekršajni postupak.