Crveni križ i županijska udruga kuhara donirali samohranu majku i četvero djece

14:32h
0
Predaja donacije u Crvenom križu // Foto: Koprivnica.net

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u suradnji s Udrugom kuhara Koprivničko-križevačke županije doniralo je uoči Uskrsa samohranu majku Slađanu Jakupek iz Koprivnice i njezino četvero djece, od kojih troje pohađa školu za djecu s teškoćama u razvoju COOR Podravsko sunce.


Udruga kuhara pripremila je prehrambene namirnice, a Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica higijenske potrepštine i odjeću za Slađaninu djecu te je donacija predana u petak 18. travnja. S obzirom da Slađanina djeca zahtjevaju 24-satnu skrb, ona nije u mogućnosti raditi, ovom donacijom osigurali smo ovoj obitelji namirnice za blagdanski stol i svakodnevni život.

Osim obitelji Snježane Jakupek, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, u suradnji s Gradom Koprivnicom, doniralo je više od stotinu najsiromašnijih koprivničkih obitelji. Za njih su pripremljeni paketi s hranom koja je prikupljena u subotnjoj akciji u dvama trgovačkim centrima, donacijom Podravke i Danice te prikupljenim novcem iz Kasica solidarnosti koje su bile postavljene u više banaka. U prikupljanu, pakiranju i podjeli paketa sudjelovali su volonteri Udruge Rad na dar i Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Vrijednost svakog paketa je bila više od 90 kuna, a u paketima su bili brašno, šećer, sol, ulje, tjestenina, riža, juhe, konzerve, grah, hajdinska kaša.

čitam...