16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
godina na izmaku

Crveni križ objavio pohvalnu statistiku koja opet dokazuje da Koprivničanci zbilja imaju veliko srce
C

U 2021. godini 11 dobrovoljnih darivatelja krv je dalo 100. puta.

Ne propustite

Kako su izvijestili iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, izvanrednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u utorak, 28. prosinca odazvalo se 70 osoba, a krv je dalo njih 55. Muškarci su na ovoj akciji dali 43, a žene 12 doza krvi. Po prvi put se akciji odazvalo pet mladića i četiri djevojke.

U prosincu 2021. godine akcijama se odazvalo ukupno 606 osoba, a krv je dalo 528 dobrovoljnih darivatelja krvi – 416 muškaraca i 112 žena.

Među njima je bilo 17 novih dobrovoljnih darivatelja krvi, koji su po prvi put dali krv i tako spasili nečiji život.

Tijekom ove godine GDCK Koprivnica je u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu uspješno proveo 82 akcije dobrovoljnog darivanja krvi u gradu i okolnim općinama.

Od toga je bilo 78 planiranih i četiri izvanredne akcije. Pozivima na darivanje krvi u 2021. godini se odazvalo ukupno 6.413 osoba – 4735 muškaraca i 1678 žena. Prikupljeno je 5487 doza krvi, od čega su 4253 doze dali muškarci, a 1.234 doze krvi dale su žene što je 9,63 posto darivanja na 100 stanovnika.

Ove godine na akcijama koje je organizirao koprivnički Crveni križ krv je po prvi puta dalo 158 darivatelja: 92 muška i 66 žena.

U 2021. godini 11 dobrovoljnih darivatelja krvi krv je dalo 100. puta.

Foto: Ivan Balija
Stjepan Lončar (desno) redovni je darivatelj krv, ali i volonter kojega ćete uvijek susresti u koprivničkom Crvenom križu // Foto: Ivan Balija

U tvrtkama su dobrovoljni darivatelji dali 353 doze, u školama 69, a u koprivničkom Crvenom križu i akcijama u mjestima stanovanja 5.038 doza krvi.

– Zahvaljujemo mnogim našim volonterima i aktivistima te tvrtkama, institucijama i jedinicama lokalne uprave samouprave što nam pomažu u organiziranju i provođenju akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Pomažući naše akcije time su dokazali koliko je važna humanost i plemenitost svakog dobrovoljnog darivatelja krvi i svake doze krvi koja spasi nečiji život. Svim dobrovoljnim darivateljima krvi želimo sretnu i uspješnu 2022. godinu, veselja i dobroga zdravlja! – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Podsjetimo, na Božić smo objavili priču o Stjepanu Lončaru, redovnom darivatelju koji je krv dao čak 203 puta. Njegova volonterska priča, zapravo, ima iznimno zanimljiv početak. Pročitajte je ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×