14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Ludo vrijeme

UPRAVO Crveno upozorenje na nevrijeme, osobito u Podravini, Međimurju i Zagorju
U

U trenutku objave ovog teksta pojas jačih nevremena prolazi Slovenijom. Niz oblaka, zasad slabijih, približava se i s jugozapada. DHMZ je objavio crveno upozorenje, a ESTOFEX treću razinu rizika od opasnog vremena. Zasad ne izgleda tako, ali u nastavku dana valjalo bi biti na oprezu.

Ne propustite

Ažurirano: DHMZ je oko 15 sati poslijepodne vratio upozorenje na narančastu razinu.
Slijedi izvorni tekst:


Državni hidrometeorološki zavod upravo je objavio crveno upozorenje na nevrijeme za sjevernu i istočnu Hrvatsku. “Lokalno grmljavinsko nevrijeme, osobito u Međimurju, Zagorju i Podravini, stoji u obrazloženju upozorenja. Vjerojatnost grmljavine navedena je između 50 i 80 posto.

Upozorenje je na snazi cijeli dan. “Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”, poručuju iz DHMZ-a.

“Promjenljivo i vrlo nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, mjestimice i olujna nevremena, osobito u zapadnim predjelima”, DHMZ-ova je prognoza za danas. “Uz nestabilnosti bit će prolazno i olujnog vjetra.”

Crveno upozorenje na nevrijeme
Crveno upozorenje na snazi je za sjevernu i istočnu Hrvatsku. Izvor: DHMZ.
ESTOFEX dao treću razinu

DHMZ-ovo crveno upozorenje na nevrijeme potvrdila je i inicijativa ESTOFEX. Sjeverni dio Hrvatske označila je trećom razinom rizika od opasnih vremenskih pojava. Prvenstveno se to odnosi na jake udare vjetra i vrlo krupnu tuču. Nešto je manji rizik od vrtložnih pojava – pijavica i tornada.

Oblačno vrijeme moglo bi otežati ili usporiti razvoj nevremena, dodaju iz ESTOFEX-a. Usprkos tome, parametri u atmosferi i dalje podržavaju olujne procese. Stoga valja biti na oprezu.

ESTOFEX prognoza za 25. srpnja
Sjeverni dio Hrvatske označen je trećom (najvišom) razinom rizika od opasnih vremenskih pojava. Izvor: ESTOFEX.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×