Čudnovati chemtrailsi u lukovima ‘parali’ nebo iznad Koprivnice

14:35h
0
foto: dnevno.hr

foto: dnevno.hrJoš uvijek nije jasno o kakvoj se pojavi radi. Pitanja o chemtrailsima su još 2012. godine preko saborskih zastupnika Nansi Tireli i Nikole Vuljanića došla i do Ministarstva zaštite okoliša i prirode. U Ministarstvu ministra Mihaela Zmajlovića tada je potvrđeno da su se “zabrinuti građani javljali s upitom o razlozima pojave chemtrailsa na nebu, neobičnih kemijskih tragova koje na nebu ostavljaju zrakoplovi prilikom preleta hrvatskim zračnim prostorom te što Ministarstvo namjerava poduzeti po ovom pitanju.”Građani Koprivnice koji su na prekrasan jesenski dan uživali u kavi u centru grada s čuđenjem su pokazivali na nebo, koje su periodično “presijecali” avioni koji su iza sebe ostavljali tzv. chemtrailse.

Još uvijek nije jasno o kakvoj se pojavi radi. Pitanja o chemtrailsima su još 2012. godine preko saborskih zastupnika Nansi Tireli i Nikole Vuljanića došla i do Ministarstva zaštite okoliša i prirode. U Ministarstvu ministra Mihaela Zmajlovića tada je potvrđeno da su se “zabrinuti građani javljali s upitom o razlozima pojave chemtrailsa na nebu, neobičnih kemijskih tragova koje na nebu ostavljaju zrakoplovi prilikom preleta hrvatskim zračnim prostorom te što Ministarstvo namjerava poduzeti po ovom pitanju.” Ustvrdili su da to nije u njihovoj nadležnosti već u nadležnosti Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Rečeno je i kako pojavu chemtrailsa treba dokazati.

“Naime, ne može se ni potvrditi niti negirati moguće tragove chemtrailsa u zračnom prostoru Republike Hrvatske s obzirom na to da ne postoje pouzdane informacije o njihovoj pojavi. Kada bi postojao konkretni dokaz da je u zračnom prostoru Republike Hrvatske uočena pojava chemtrailsa, postojala bi osnova za utvrđivanje koji je zrakoplov ispuštao određene supstance i u koju svrhu te za možebitno poduzimanje mjera da se u budućnosti zabrani prelet takvim zrakoplovima. U tom smislu svaka dojava o pojavi chemtrailsa treba biti dokumentirana datumom, točnim vremenom i lokacijom uočenog traga kako bi Agencija za civilno zrakoplovstvo mogla, prema planovima letenja, ustanoviti koji i čiji je zrakoplov ostavljao tragove na nebu. Bez takvih konkretnih podataka i dokaza o pojavi chemtrailsa ne može se ni proučavati njihov utjecaj na zdravlje i život državljana Republike Hrvatske.”, stoji u odgovoru Ministarstva na zastupničko pitanje.

tekst i foto: Dnevno.hr

čitam...