25.1 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
posjet koprivnici

Čuraj, predsjednik HNS-a, podržao Pakasina kao kandidata za zamjenika gradonačelnika Koprivnice: Radimo na projektu besplatnih vrtića
Č

Prema riječima Pakasina, "HNS je stranka projekata, s mjerljivim rezultatima svojega rada." Napominje kako to očekuju i od stranaka u koaliciji s kojima surađuju.

Ne propustite

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj danas je posjetio Koprivnicu kako bi izrazio podršku HNS-ovu kandidatu za zamjenika gradonačelnika Koprivnice Goranu Pakasinu, ujedno predsjedniku Podružnice HNS-a Koprivnica te v.d. predsjedniku koprivničko-križevačkog HNS-a.

– Danas su glavna tema lokalni izbori. Dolazimo iz Rasinje, također, obići ćemo Podravske Sesvete gdje imamo načelnike. Puno je realiziranih projekata sufinancirano od Europske unije i Županije. Veći dio projekata već je i pripremljen, nadamo se da će ih realizirati u sljedećem, drugom mandatu – kazao je Pakasin.

Rekao je kako u Koprivnici sa sloganom Suradnja i dijalog na izbore izlaze s kandidatom Mreže Ivicom Suvaljom. Pakasin je kandidat za njegova zamjenika čije će zaduženje biti segment gospodarstva. Više o programu, najavio je, govorit će sutra.

– Na razini županije spomenuli smo dio podružnica, no aktivne su i ostale. Na izbore za Županijsku skupštinu idemo u koaliciju s Mrežom i HSU-om. Imamo svoje članove na toj listi, također očekujemo dobar rezultat i dajemo podršku aktualnom županu Darku Korenu i njegovu zamjeniku Ratimiru Ljubiću – nastavio je Pakasin.

Prema riječima Pakasina, “HNS je stranka projekata, s mjerljivim rezultatima svojega rada.” Napominje kako to očekuju i od stranaka u koaliciji s kojima surađuju.

– Kapitalni projekti jako ovise o financiranju iz europskih i državnih projekata ili uz podršku Županije. Stoga, vraćamo se na to da suradnja i dijalog moraju biti na svim segmentima te političke vertikale – izjavio je Pakasin.

Foto: Ivan Balija
Goran Pakasin // Foto: Ivan Balija

Smatra kako na županijskoj razini postoji velik potencijal za uzgoj voća i povrća.

– Izgradnja drugog kolosijeka otvara taj potencijal. Već su planirani projekti logističko-distributivnog centra za voće i povrće. Nastojat ćemo kroz gradsku i županijsku priču realizirati te projekte koji mogu donijeti nova radna mjesta i sigurnost proizvođačima u plasmanu, skladištenju i daljnjoj distribuciji. Naravno, zalagat ćemo se za izgradnju brze ceste koja je odavno trebala doći do Koprivnice, ali i za izgradnju koridora Istok – Zapad uz Podravsku magistralu dalje prema Osijeku – zaključio je Pakasin, nadajući se kako će u suradnji i dijalogu s partnerima realizirati projekte.

Čuraj: “Ovdje, kao i u ostatku Hrvatske, pružit ćemo alternativu s trećim putom koji ima prostora.”
Foto: Ivan Balija
Stjepan Čuraj // Foto: Ivan Balija

– Prije nekoliko tjedana predstavili smo kampanju vraćanja korijenima, jedan novi smjer HNS-a koji se zove moderni liberalizam koji uključuje sve spektre moderne politika. To znači da jedan od naših glavnih projekata, koji je utkan u program ove Vlade koju podržavamo i koji bi trebao zaživjeti početkom iduće godine, jest projekt besplatnih vrtića. Riječ je o projektu koji ima demografski i socijalni aspekt jer se bazira na socijalnim kriterijima i koji s gradovima i općinama građanima nudi besplatan vrtić kao treći stup obveznog obrazovanja, kao predškolskog – objasnio je Čuraj.

Drago mu je, nastavlja, “što HNS ovdje ima perspektivu, kvalitetne ljude.”

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija u Kloštru Podravskom

Bisiklist na kojeg je naletio 39-godišnjak je preminuo, koprivnički tužitelji otvorili istragu

Kako upravo doznajemo, Općinski su državni odvjetnici u Koprivnici otvorili istragu protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je skrivio...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×