flora centrum mundi

Cvjetna rapsodija u centru svijeta

08:39h
0
Andreja Horvat i Dubravko Bilić // Foto: ludbreg.hr
Andreja Horvat i Dubravko Bilić // Foto: ludbreg.hr

Detaljan program manifestacije dostupan je na službenim internetskim ludbreškim stranicama.

Flora centrum mundi, 20. međunarodna izložba i sajam cvijeća u Ludbregu, počinje danas, u petak, i trajat će sve do nedjelje.

– Ludbreg je zaista prepoznatljiv po cvijeću. Prepoznali smo vrijednost cvjećarstva i želimo pomoći našim cvjećarima, ali želimo i unaprijediti proizvodnju cvijeća. Uskoro ćemo predstaviti projekt vezan za razvojcvjećarstva, istraživanja u cvjećarstvu i proizvodnju novih kultura, a u konačnici cilj je u Ludbreg dovesti burzu cvijeća da bi naši proizvođači na jednom mjestu mogli prodavati svoje cvijeće – rekao je Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik.

Objasnio je kako je ovaj sajam među većima u Hrvatskoj te iako su ove godine Grad i Turistička zajednica grada Ludbrega preuzeli organizaciju, nastavlja se suradnju s Udrugom cvjećara ludbreške regije. Usto pozvao je sve da prvog vikenda u svibnju budu dio ludbreške cvjetne priče.

Ove godine, osim na glavnom ludbreškom trgu sajam će se proširiti i u park dvorca Batthyany. Sudjelovat će preko stotinu sudionika iz Hrvatske i inozemstva koji će izložiti primjerke balkonskog, ukrasnog i sobnog cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, crnogorice, sadnica, lončanica i trajnica, a predstavit će se i umjetnički obrti.

Osim toga, posjetitelji će moći uživati u bonsai izložbi te izložbi čajeva, začinskog i aromatičnog bilja, zatim u festivalu zdrave hrane, a održat će se i Dječji cvjetni korzo kojeg priređuju mališani s ludbreškog područja.

Detaljan program manifestacije dostupan je na službenim internetskim ludbreškim stranicama.

 

čitam...
Loading...