11.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 21. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Stopiranje projekta

D. Koren o Piškornici: Svi smo taoci jednog čovjeka, čudaka i elementarne nepogode
D

Ne propustite

Teror ministra Dobrovića se nastavlja. On radi protivno zakonu, za četiri centra, pa tako i za Piškornicu, ne šalje aplikaciju, rekao je Mladen Jozinović.

Glavna tema press konferencije za medije, odnosno Kave sa županom Darkom Korenom, bio je projekt odlagališta za otpad Piškornica.

Najkompetentniji za tu problematiku zasigurno je Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica.

Teror ministra Dobrovića se nastavlja. On radi protivno zakonu, za četiri centra, pa tako i za Piškornicu, ne šalje aplikaciju. Piškornica je prvi krug natječaja uspješno završila i unutar je svih zakonskih okvira, podržavaju je i sve stranke na regionalnom nivou, a imamo i široku potporu na državnoj razini – započeo je Jozinović.

Oštro je komentirao ministra zaštite okoliša Slavena Dobrovića i njegov plan gospodarenja otpadom zbog kojeg projekt Piškornice stoji na mjestu.

Mladen Jozinović // Foto: Matija Gudlin
Mladen Jozinović // Foto: Matija Gudlin

– Stid me da nakon četiri godine mandata stojim pred vama i pričam o ministru koji ne daje aplikaciju. Svi smo taoci jednog čovjeka, on je dobar profesor, ali ne vodi dobro ministarstvo. Obmanuo je cjelokupnu javnost tvrdeći da ima studiju izvedivosti i suglasnost Europske komisije – nema niti jedno. Njegov plan ne zadovoljava osnovne uvjete i nikada neće proći. Taj nacrt plana su radili amateri. Više ne želimo sastanak s ministrom, želimo isključivo sastanak s premijerom. Gospodin Dobrović po meni više ne može biti ministar, mi ćemo na to uložiti veto pri sastavljanju nove Vlade – rekao je direktor.

Unatoč problemima, uvjeren je da projekt Piškornice ide dalje.
– Naša pravna služba vrlo aktivno radi, naš položaj je jako dobar. Uložili smo sredstva u dobar projekt koji ima budućnost i koji će sigurno biti izrađen, ova pozicija će se riješiti. Ministar će se i dalje upetljavati u neistine i prekoračivati svoje ovlasti – uvjeren je direktor Piškornice Mladen Jozinović.

Kao i direktor Jozinović, i župan Darko Koren je uvjeren da Piškornica ima budućnost.
U ovaj projekt je uloženo 40 milijuna kuna, unutar je svih zakonskih okvira i pravila i nemoguće ga je zaustaviti. Njegov plan gospodarenja otpadom je utopija, skuplji je od našeg jer se temelji na ljudskom radu. Nitko nije dokazao da je njegov koncept bolji. On je elementarna nepogoda i čudak koji se spletom nesretnih okolnosti pojavio u politici i sad može blokirati neke procese – oštar je bio Koren.

Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Osim o Piškornici, razgovaralo se i o Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek. Koprivnička bolnica jedina je županijska bolnica koja još uvijek ima sanacijskog upravitelja i Vijeće, a župan Koren objasnio je zašto je to tako.

Predloženi sporazum Ministarstva zdravlja za nas je štetan. Ja ga kao odgovorna osoba nisam prihvatio. Prema njemu, mi bi bili odgovorni za dug od 50 milijuna kuna, a država bi bila razriješena odgovornosti. To je nelogičan sporazum i nisam iz principa htio imenovati Upravno vijeće i pokrenuti izbor ravnatelja dok se taj sporazum ne revidira. S obzirom da to do danas nije napravljeno, unatoč bezbrojnim pozivima i požurnicama, ja iz principa neću imenovati Upravno vijeće – izjavio je Koren.

Također je napomenuo da zbog tog njegovog poteza neće biti nikakvih sankcija jer one jednostavno nisu predviđene zakonom.

Koprivnička Gimnazija Fran Galović također je bila tema dnevnog reda. Župan je naveo da je Ministarstvo zakinulo županiju za 1,6 milijuna kuna namijenjenih toj školi, a najavio je da će zbog toga potražiti pravdu na sudu.
– Poduzeli smo pravne radnje za zaštitu naših prava, odnosno bit će arbitraža i parnica o tome ako Ministarstvo ne ispuni svoje obveze – rekao je Koren.

Na kraju su zamjenici župana Darko Sobota i Ivan Pal pozvali sve zainteresirane na manifestacije Dan Povrća, odnosno Iz bakine škrinje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

RASPJEVANE SESTRE

[eTV] Koprivničke medicinske sestre prave su pjevačke zvijezde: U naš se zbor može uključiti tko god želi, nema audicije, bitna je samo volja

Nastupom na javnoj televiziji, o čemu smo pisali, medicinske sestre iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek ušle su u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×