31.3 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Đaci u posjetu veterinarskoj ambulanti
Đ

Ne propustite

Učenici 3.a razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici umjesto u razredu održali su nedavno sat zorne nastave u Specijalističkoj veterinarskoj ambulanti Pets2Vets. Zajedno sa svojom učiteljicom Božanom Sabolek djeca su oduševljeno prihvatila ljubazan poziv domaćina, veterinara-specijalista doktorice Zrinke Filipović-Genter i doktora Alana Gentera, kako bi iz prve ruke saznali što sve i kako veterinari rade u svom svakodnevnom poslu, ali i mnoge druge zanimljivosti o ovom djeci vrlo privlačnom zanimanju.

 

3.a u veterinarskoj ambulanti Pets2vets
Svi su bili dobrovoljci za provjeru životnih funkcija

Kako je Veterinarska ambulanta Pets2Vets specijalizirana za kućne ljubimce, prvenstveno pse i mačke, djeca su imala prilike čuti kako se otkriva koju bolest ili ozljedu ima ljubimac, kakvi se postupci koriste u njihovom liječenju, kako se koristi i čemu služi suvremena medicinska oprema namijenjena liječenju životinja, a čak su i sami imali priliku isprobati kako se životinji mjeri krvni tlak ili prate njene osnovne životne funkcije.

Domaćini – doktori veterinari Alan i Zrinka neumorno su odgovarali na brojna dječja pitanja, a na završni upit koliko djece bi željelo da i sami postanu veterinari kad odrastu, u zrak su poletjele gotovo sve đačke ruke! Glavni potreban preduvjet za to djeca već sada imaju: veliku ljubav prema životinjama, no jednako važan drugi uvjet – odlične ocjene iz predmeta kao što su biologija, kemija i fizika – tek će morati steći tijekom svog daljeg školovanja!

Ugodno druženje završilo je uz obećanje djece da će i dalje pažljivo brinuti o svojim kućnim ljubimcima, te da će marljivo učiti kako bi zaista barem neki od njih jednog dana postali veterinari.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ajme

Božo napravio krš i lom BMW-om u Glogovcu, pijan se zabio u vozačicu pa zbrisao

Božidar je proglašen krivim na Općinskom sudu u Koprivnici nakon što je pijan napravio dar-mar svojim BMW-om u Glogovcu. Kako...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×