24.6 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dalibor Grubačević – ARTeDOX
D

Ne propustite

Nakon što smo pred pet godina imali prilike upoznati rad danas u filmskim krugovima sve popularnijeg skladatelja Dalibora Grubačevića kroz glazbu skladanu za film Branka Ištvančića (Duh u močvari) te brojne aranžerske (Kaliopi, Arsen Dedić) i producentske (Simply Brass – Camminate, Miroslav Evačić – Fulmination) suradnje ovaj nam skladatelj u 2011. godini predstavlja ARTeDOX – nosač zvuka sa glazbom iz dokumentarnih filmova u izdanju Aquarius recordsa. ARTeDOX se stastoji od glazbe iz dugometražnih dokumentarnih filmova Zajedno Nenada Puhovskog i Zaustavljeni glas Višnje Starešine, kratometražnih dokumentarnih filmova Tesla, Ode dućan i Josip Cvrtila Mire Brankovića te Album Izgubljeno blago Branka Ištvančića, kao i glazbe iz četiri epizode televizijske serije Hebrang Zorana Budaka.

U spomenutim dokumentarnim filmovima Grubačević pokazuje osebujnost svog već prepoznatiljivog glazbenog stila te taj trud struka i nagrađuje na 19. Danima hrvatskog filma u Zagrebu. Na ovom najstarijem filmskom festivalu u Hrvatskoj koprivnički glazbenik biva nagrađen nagradom za najbolju glazbu za dokumentarni film Zajedno Nenada Puhovskog. Prilikom dodjele nagrade za najbolju glazbu, redatelj i član žirija, Arsen Antun Ostojić osvrnuo se na nagrađenu glazbu dokumentarnog dilma “Zajedno” rekavši: “Glazba je to koja ne da samo podcrtava i prati priču filma, već i svojom liričnošću i melodioznošću kreira jednu potpuno novu dimenziju te doprinosi emocionalnom dojmu.”

Ovaj Grubačevićev drugi po redu nosač zvuka prezentira dio glazbenog stvaralaštva nastalog u proteklih nekoliko godina koji će svakom ljubitelju filmske glazbe, producentu i redatelju ukazati da u hrvatskoj postoji skladatelj filmske glazbe kojeg mnogi svrstavaju uz bok priznatim hrvatskim skladateljima poput Arsena Dedića, Miljenka Prohaske i Alfi Kabilja, a čije kvalitete sve više prepoznaju i inozemni producenti zbog Grubačevićeve tendencije za skladanjem velikih filmskih partitura na kojima se baziraju brojne Hollywoodske uspješnice.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ulica Braće Radić

Je li ovo najopasnija ulica u Koprivnici? Stanari: Rotor na Zagrebačkoj je otvoren, a kamioni i dalje jure, jedva možemo iz dvorišta

Koprivnička Ulica braće Radić, točnije dio od rotora kod bolnice do mosta preko potoka Koprivnice kod Ulice Brežanec, prometnula...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×