15.9 C
Koprivnica
Srijeda, 29. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Predizborni intervju

Damir Bajs: Nakon dvije vlade HDZ-a potrebna je promjena, zaokret i novo viđenje politike, a Restart koalicija je jedina alternativa
D

Ne propustite

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, na parlamentarne izbore izlazi kao peti na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici. Bajs je političar velikog iskustva i duge karijere, a s obzirom na ambicije za sabor, razgovarali smo s njim o planovima, očekivanjima i aktualnoj situaciji.

Na parlamentarne izbore izlazite u sklopu Restart koalicije, zašto?

Kao nezavisni župan imao sam pozive od niza političkih opcija koje će nastupiti na parlamentarnim izborima. Moje je pravo temeljem u konačnici i povjerenja građana koje su mi dali, a bez obveza prema ikome, da izaberem s kim ću nastupiti na izborima. Smatram da nakon dvije Vlade HDZ-a je potrebna promjena, zaokret i novo viđenje politike, a jedina moguća alternativa jest Restart koalicija.

Koji su to projekti u II. Izbornoj jedinici za koje očekujete da će biti prepoznati od nove Vlade?

Sadašnja Vlada HDZ-a jasno se odredila prema ovom dijelu Hrvatske za koji nisu učinili gotovo ništa. Mi nemamo državno vođenih projekata ni u Bjelovarsko-bilogorskoj ni u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ključni element je želja da se državno vođeni projekti konačno počnu provoditi, a najvažniji je prometni ipsilon,odnosno gradnja brze ceste prema Bjelovaru i Virovitici i nastavak gradnje prema Koprivnici. Pod tim mislim i na prometno rješenje za đurđevački kraj i spoj s novom trasom brze ceste. Koliko god se HDZ trudio u ovoj kampanji objasniti da je II. Izborna jedinica bitna teško nalaze argumente. Mi smo građani Hrvatske kao i svi drugi i ako želimo da smo u jednakoj poziciji da nas državna politika poštuje moramo poslati i neke poruke. Najjača poruka će biti da zaokružite u okviru Restartkoalicije broj 5, jer mi jesmo dio koalicije kao što je IDS dio koalicije ikao IDS ćemo brinuti da u okviru nove Vlade sve što je dogovoreno i bitno za ovaj dio Hrvatske bude i provedeno.

Bili ste član HSS-a, sada ste nezavisni, ali opet ste u koaliciji s HSS-om iz kojeg ste izbačeni.

Ja sam potpisao koaliciju s SDP-om, a dio te koalicije je i HSS. Ono što mogu reći je da sam bio u HSS-u 16 godina. Jedan sam od rijetkih HSS-ovaca koji su na ovaj ili onaj način napustili HSS, a da nakon toga o svojim bivšim stranačkim kolegama nikada nisam rekao ružnu riječ i dao negativnu izjavu.

Zbog čega niste?

Stoga što HSS ima svoj značaj i u povijesti i danas. Ljudi koji jesu u HSS-u zastupaju neke vrijednosti koje su potrebne Hrvatskoj, a stranačka dešavanja ne mijenjaju bit HSS-a.

Bili ste član Vlade, odnosno ministar turizma. Jeste li se pridružili Restartu očekujući neko od ministarskih mjesta ?

Da, bio sam ministarturizma i započeo taj mandat po anketama kao najgori ministar, a završio kao najbolji ministar po istim tim anketama. Činjenica je da smo tadašnju krizu u turizmu prebrodili u društvu najuspješnijih u Europi, a pokazali smo i ono što je do tada bilo nemoguće, a to je razvoj kontinentalnog turizma. Cilj mog sadašnjeg uključivanja u izbore nije da ponovno budem ministar već da moja stranka Damir Bajs Nezavisna lista postane parlamentarna stranka i zastupa interese ovog dijela Hrvatske.

Koja bi bila Vaša poruka biračima ?

U nedjelju odlučujemo o Vladi, ali i o budućnosti ovog dijela Hrvatske. Vaša snaga je u Vašoj olovci. Zaokružite na Restartu broj 5 – mene, i na taj način ćete imati svoje predstavnike u Saboru.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

VELIKO GRADILIŠTE

FOTO/VIDEO Kolodvorska ima friško novo ruho, asfaltirana je i puštena u promet, radovi preseljeni u Franje Gažija

Veliko koprivničko gradilište kojim smo okruženi, pa više ni ne brojimo koliko dugo, na nekim se dionicama s radovima...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×