Reakcija HDZ-a

Damir Felak: Prodaja plinskog biznisa služi samo za financiranje Jakšićeve kampanje, a građani će plaćati cijenu

Ako znamo da je dobit KC plina bila oko osam milijuna kuna godišnje znači da smo za 51 milijun kuna prodali nešto čime bi to mogli zaraditi za šest godina, kaže Damir Felak.

09:47h
0
Damir Felak, predsjenik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije // Foto: Koprivnica.net
Damir Felak // Foto: Arhiva

Jučerašnje potpisivanje sporazuma između njemačkog RWE-a i Koprivnica plina te opskrbe privuklo je pozornost koprivničkih HDZ-ovaca koji su odbili prisustvovati potpisivanju i objasnili zašto misle da je prodaja plinskog biznisa loš potez.


Damir Felak smatra da je to običan predizborni potez kojim će se financirati gradonačelnička kampanja Mišela Jakšića i krpati rupe u proračunu.

– Glavni cilj prodaje je krpanje rupa i dolazak do svježih sredstava koje će se koristiti u kampanji za lokalne izbore. Ako znamo da je dobit KC plina bila oko osam milijuna kuna godišnje znači da smo za 51 milijun kuna prodali nešto čime bi to mogli zaraditi za šest godina. Ovaj novac će sad poslužiti da se otvori nekoliko gradilišta, da gospodin Jakšić na što lakši način pokuša doći do funkcije gradonačelnika. Jednom kada nešto prodamo, to više nećemo vratiti – smatra Felak, koji je povukao i paralelu prodaje koprivničkog plinskog biznisa s prodajom INA-e na nacionalnoj razini, ističući da su obje prodaje zbog kratkoročne koristi i jamče samo loša iskustva.

Gradski odbor HDZ-a je u svom priopćenju o ovoj temi naveo da prodaju smatra izdajom Koprivnice.

– Žalosno je što si gradska vlast, predvođena vršiteljem dužnosti gradonačelnika Mišelom Jakšićem, daje za pravo da prodaje imovinu koju su stvarale generacije Koprivničanaca. Građani Koprivnice odvajali su znatna sredstva u razvoj plinske infrastrukture, da bi je se gradska vlast tako olako riješila. Uvjereni smo da građani na izborima nisu birali takvu politiku upravljanja gradskom imovinom – stoji u njihovom priopćenju.

Izrazili su i zabrinutost time što veliki dio prihoda Koprivnica plina i Koprivnica opskrbe dolazi od velikih gospodarskih subjekata, a ako oni sada promijene distributera, građani bi zauzvrat trpjeli troškove i veću cijenu plina.

čitam...