24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POklon Đurđevčanima

Za Dan grada u Muzeju otvorene dvije izložbe
Z

Ne propustite

Druga je izložba bila retrospektivna izložba đurđevačkog slikara Zlatka Huzjaka.

Muzej Grada Đurđevca svojim je sugrađanima i prijateljima povodom Dana grada otvorio dvije izložbe.

Prva predstavljena izložba je pod nazivom Od gojzerice do dindrlice – austrijacizmi i germanizmi u hrvatskom jeziku. Organizatori su Austrijski kulturni forum Zagreb i Muzej Grada Đurđevca. Posjetiteljima se obratila ravnateljica Muzeja, Edita Janković Hapavel, te opisala kako je došlo do suradnje. Izložbu su predstavili autor izložbe, prof.dr.sc. Velimir Piškorec i dr.sc. Ivana Kurtović Budja, znanstvena suradnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Otvorenje izložbi // Foto: Djurdjevac.hr
Otvorenje izložbi // Foto: Djurdjevac.hr

Druga je izložba bila retrospektivna izložba đurđevačkog slikara Zlatka Huzjaka. Brojnim se posjetiteljima obratila ravnateljica Muzeja, a zatim se u ime obitelji Huzjak okupljenima zahvalila Ana Huzjak Kišivan, istaknuvši koliko ova izložba znači obitelji te da se nada da ćemo se upravo njome svi podsjetiti tko je bio Zlatko Huzjak i što je ostavio naraštajima iza sebe.  Pročitan je tekst Božice Jelušić koja nije mogla prisustvovati izložbi, a u kojem se sjeća svog djetinjstva provedenog sa slikarom te se osvrće na njegove početke slikanja, ali i čitavo stvaralaštvo.

Marijan Špoljar je detaljnije opisao poziciju Zlatka Huzjaka u naivnom slikarstvu te dočarao neke pojedinosti iz njegovih umjetničkih djela. Đurđevački slikar Zdravko Šabarić je opisao što je Zlatko Huzjak svojim radom napravio za svoju životnu sredinu te je i podsjetio na brojna priznanja koja je zaslužio.

Posljednji se okupljenima obratio gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković te je proglasio izložbu otvorenom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virovska prkačijada

FOTO/VIDEO Podravski političari pokazali kako se snalaze s tavom, natjecanje u pečenju palačinki bilo je vatreno

Veselo je na Virovskoj prkačijadi, devetom izdanju prvog europskog festivala malih tradicijskih kolača. Tome su pridonijeli i načelnici podravskih općina...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×