12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO: Dan nakon / U borbi s vodom pomagalo dvjestotinjak ljudi, utrošeno 10 tisuća vreća pijeska
F

Ne propustite

Hlebine Torčec Torčec // fotografije čitatelja - Ivan Betlehem Torčec  // fotografije čitatelja - Ivan Betlehem

Vodeni val koji je jučer zaprijetio mještanima Koprivnice, Hlebina i Torčeca, napokon je pod nadzorom. Problema još  ima u Gornjoj Šumi, gdje se potok Donja Bistra prelio preko prometnica, no dobra je vijest da je i taj vodostaj počeo padati, doznajemo od Ivana Kramarića, pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje. Vodostaj potoka Gliboki u Hlebinama pao je za 40 centimetara, slično kao i u Torčecu, čiji mještani ne pamte ovakvu razinu vode od davne 1971.godine.

– Moram istaknuti tvrtku Koming, koja nam je dala podršku i dovezla 1500 vreća pijeska. Teško bismo došli do njega na sam Uskrs. Hrvatske vode također su dovezle oko 2500 vreća. Na potoku Koprivnici tako smo ukupno utrošili oko 4000 vreća, isto toliko i u Torčecu, a u Hlebinama nešto manje. Teško je reći koliko smo ukupno vreća pijeska utrošili, jer smo, kad smo vidjeli da je situacija u Koprivnici pod kontrolom, dio pripremljenih vreća preusmjerili u Torčec – rekao je  Kramarić i dodao kako je, prema njegovoj procjeni, utrošeno najmanje 10 tisuća vreća. Kazao je i kako je nepravedno bilo koga kriviti za nastalu situaciju.

– Potok Koprivnica nikad nije imao veći vodostaj, i nije propustio na saniranim dijelovima, nego su se pojavila nova problematična mjesta, tako da se ne može reći da je netko za to kriv – kazao je Kramarić. Ističe i kako je u borbi s nabujalim potocima pomagalo je dvjestotinjak ljudi, i to 130 vatrogasaca, a ostatak su mještani dobrovoljci.

HLEBINE // Voda se probila na nekoliko mjesta, no ovaj puta spremiji mještani su to brzo zaustavili – foto: Mateo Alečković

{vsig}vijesti/04-2013/hlebine{/vsig}

Velika fotogalerija:

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Za bolji prinos

Prirodna gnojiva napravit će čuda u vrtu, evo kako ih brzo i lako napraviti

Zemljište se s vremenom iscrpljuje te mu je potrebno dodavati elemente nužne za rast i razvoj biljaka, inače će...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×