23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dan poduzetništva u Koprivnici, ministar Maras obišao obnovljenu zgradu Koprivničkog poduzetnika
D

Ne propustite

Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras sa suradnicima danas boravi u Koprivnici, gdje je jutros obišao gradsku tvrtku Koprivnički poduzetnik u poslovnoj zoni Dravska.

Direktorica Martina Golčić pokazala mu je ugradu u čiju je obnovu uloženo 1.869.975,68 kuna, a ministarstvo je kroz Poduzetnički impuls za tehnološke parkove i poduzetničke inkubatore dalo potporu od 1,402.481,76 kuna.

– Ono što smo napravili kao najveći potez je energetska učinkovitost zgrade, poboljšanje uvjeta za poduzetnike i opremanje strojarnice. U Poduzetniku su 24 firme koje rade, a šest firmi čeka da se useli u inkubator – rekla je Martina Golčić.

Ministar Maras je novinarima izjavio:

– Drago mi je što smo kao ministarstvo uložili ovaj novac kako bi se ovaj inkubator dodatno opremi. Posebno je bitno da je gotovo pa pun, znači imat ćemo 30 firmi s nekih 70-80 zaposlenih. To je velika stvar, svaka kuna koja je uložena, uložena je dobro. Tako ćemo nastaviti i dalje, samo što ćemo zamijeniti nacionalna sredstava s europskim. Konkretno, za potporne institucije će u Hrvatskoj u narednih šest godina biti na raspolaganju 250 milijuna eura. Tako da ja pozivam sve koji imaju slične projekte, znači gradove, općine pa i tvrtke koje imaju objekte koji nisu u funkciji, a imaju ideju da naprave inkubator koji bi omogućio noim start-upovima da krenu i jednostavnije počnu raditi nekoliko godina, da se jave i iskoriste te mogućnosti koje su pred nama – kazao je Maras.

Zamjenik gradonačelnice Koprivnice Mišel Jakšić je dodao:

– Zahvaljujem ministru Marasu i našem Koprivničancu Prosu na podršci koju smo dobili u ovom projektu. Izuzetno nam je drago da smo mogli i mi doprinijeti sa 400.000 kuna i naravno da je put razvijanja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva jedini put kojim ovaj grad može ići. U 2014. godini nakon šest godina prvi put imamo više otvorenih nego zatvorenih obrta u gradu, naravno da je u tome veliki doprinos svih onih mjera koje je radilo Ministastvo poduzetništva i obrta – naglasio je Jakšić.

Ministar Maras je nakon Koprivničkog poduzetnika posjetio kino Velebit i Pučko otvoreno učilište u Koprivnici, gdje su kroz program Poslovni uzlet za lokalne poduzetnike i obrtnike organizirana predavanja i edukacije na temu pokretanja posla i očuvanja likvidnosti, korištenja novca iz fondova Europske unije za razvoj poslovanja te za energetsku učinkovitost, o potencijalima suradnje poljoprivrednih gospodarstava i Podravke, o korištenju internetskog oglašavanja kao alata u osvajanju tržišta te o dilemi da li obiteljski biznis prodati ili ga prepustiti nasljednicima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

pametni izbor

Savjeti za stvaranje modernog i energetski učinkovitog doma

Moderan i ekonomski učinkoviti dom ne samo da je moguće nego je i koristan za okoliš i vaš novčanik....
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×