20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Dan ružičaste vrpce // Od raka dojke obolijeva sve više mladih žena
D

Ne propustite

Hladno vrijeme, a vjerojatno i sveopća besparica, razlozi su slabijeg odaziva građana na subotnje obilježavanje Dana ružičaste vrpce.

Uz edukaciju o važnosti preventive u borbi protiv raka dojke, provedene su i aktivnosti kampanje „Darujmo ružičasti život” kojoj je cilj kupnja linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju. Riječ je o četrdesetak milijuna kuna vrijednom aparatu, za kojega je ovaj puta u centru Koprivnice prikupljeno oko tisuću kuna, rekla je predsjednica Kluba žena s bolestima dojke Nada Božica Šnajdar.

– Nama nije primarno skupljanje novca, i to zaista svima moramo reći. Primarno je osvijestiti žene, naučiti ih samopregledu, naučiti ih što je to bolest, kako je na vrijeme otkriti, a sve ostalo je podrška članicama Kluba – kaže Šnajdar.

A koliko je to važno govori činjenica da će do kraja godine zbog raka dojke u Koprivničko-križevačkoj županiji biti operirano pedesetak žena. No znatno je alarmantniji podatak da bolest u Hrvatskoj pogađa sve mlađe žene, te da je u porastu. A ove je godine i puno umrlih – u Hrvatskoj je od raka dojke godišnje umiralo osamstotinjak žena, a ove godine do sada ih je umrlo već 1014.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×