12.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Prijam za novinare

Danas je 16 godina kako je Hrg na čelu Križevaca, a doznajemo da ide i po peti mandat
D

Branko Hrg ide po svoj peti mandat na čelu Križevaca, kako neslužbeno saznajemo.

Ne propustite

Hrg je danas održao prijem za novinare kojima se zahvalio na suradnji i praćenju gradskih aktivnosti, ali se u govoru nije dotakao svoje moguće kandidature.

Iz neslužbenih izvora saznajemo kako je u dogovoru s HDZ-om potvrdio gradonačelničku kandidaturu, a mjesto jednog zamjenika već čeka Stjepana Peršina iz HDZ-a, dok se za mjesto drugog zamjenika još uvijek traži kandidat.

Uvodno obraćanje je križevački gradonačelnik započeo s objašenjenjem zašto nisu svi mediji dobili poziv na novinarski prijem.

Pozivamo određene medije, ne pozivamo sve, to vrlo otvoreno i jasno govorim. Pozivamo medije s kojima surađujemo u gradu Križevcima, medije koji pišu korektno i ono što stvarno jest, koji se ne bave tračevima i žutilom. Nemam ništa protiv onih koji tako pišu, ali nama je u cilju interes grada – rekao je Hrg.

Branko Hrg na prijemu s novinarima // FOTO: www.krizevci.hr
Branko Hrg na prijamu s novinarima // FOTO: www.krizevci.hr

Upravo današnji dan za druženje s novinarima odabrao je s velikim razlogom.

– Danas je specifičan dan, namjerno sam ga odabrao, 6. ožujka 2001. godine bilo je Gradsko vijeće koje je prvi put meni ukazalo čast i obavezu da budem na čelu Križevaca. Danas je točno 16 godina neprekinutog mandata u gradu Križevcima. Činjenica je da od 17 predloženih proračuna, nikada proračun grada Križevaca nije došao u pitanje kod izglasavanja – pohvalio se križevački gradonačelnik stabilnom vlašću.

Zahvalio se Hrg svim vijećnicima, zamjenicima gradonačelnika i suradnicima koji su ga pratili u proteklih četiri mandata, a dao je uvid u zatečeno stanje 2001. godine te današnju situaciju.

– Kad se sjetim Križevaca 6. ožujka 2001. i usporedim s gradom danas, to je nešto sasvim drugo. Grad je 2001. godine imao proračun 19,5 milijuna kuna, 11,5 milijuna kuna dugova i trenutnih obaveza te 10 milijuna kreditnog zaduženja. Nikad nismo doveli u pitanje isplatu plaća, da ne govorim o projektima i programima koji su realizirani. Danas je proračun 53 milijuna kuna s tendencijom da ćemo ubrzo preći 60 milijuna zbog kandidiranih projekata. Grad danas nema kreditnih zaduženja, kao što ga nema niti gradska tvrtka Komunalnog poduzeće niti sve gradske ustanove. Grad je kreditno čist i spreman za buduće poduhvate i europske projekte – naglasio je Hrg rezultate svoje vladavine.

Za kraj se zahvalio građanima Križevaca koji su ovih 16 godina birali za gradonačelnika.

– Hvala svim građanima koji su me ovih 16 godina trpili, nadam se da većinu nisam razočarao i da će realno sagledavati sve što je učinjeno za grad, a činjeno je iz srca i s ljubavlju jer ovaj grad za mene nema alternativu – izjavio je križevački gradonačelnik na kraju govora.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Zlatna od glave do pete, ova žena ruši sve mitove o godinama, nama je baš mrak!

Pa godine ovo, pa godine ono. Što se smije, a što se ne smije nositi. Ma da... Žene budite...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×