11 C
Koprivnica
Subota, 13. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SVJETSKI, A NAŠE

Danas je svjetski dan fotografije, čestitamo našem fotoreporteru Ivanu Baliji
D

Podsjetimo, fotografiju je izumio Louis-Jacques-Mandé Daguerre 1839. godine. 

Ne propustite

Današnji dan, 19. kolovoza, širom kugle zemaljske obilježava se Svjetski dan fotografije. Prilika je to da čestitamo i stisnemo ruku svim profesionalnim fotografima, foto amaterima te svim zaljubljenicima u fotografiju koji nam uveseljavaju i obogaćuju svakodnevicu svojim uratcima.

Naše gore list s kojim se na današnji dan posebno ponosimo je fotograf ePodravine Ivan Balija. Upravo je on zadužen za vrhunske fotografije kojima vam omogućavamo da ste iz udobnosti svog doma, a putem news portal ePodravina, svakoga trenutka prisutni na brojnim događanjima u našoj regiji i vašoj neposrednoj blizini.

Podsjetimo, fotografiju je izumio Louis-Jacques-Mandé Daguerre 1839. godine.

Daguerre, francuski umjetnik i kemičar, predstavio je svoj izum u fotografiji – dagerotipiju koju je prihvatila francuska vlada i proglasila projektom “Libérez au monde” (fr. Slobodan za svijet).

Drugi fotografski proces, kalotipiju, također 1839. je izumio William Fox Talbot. Zajedno, izum dagerotipije i kalotipije označavaju 1839. kao godinu u kojoj je izumljena fotografija, a 19. kolovozdan kad je dagerotipija predstavljena javnosti smatra se Svjetskim danom fotografije.

Do 1850., u roku od 11 godina, otvoreno je sedamdeset dagerotipskih studija samo u New York Cityju. To je označilo početak modernog doba fotografije.

Slika govori više od tisuću riječi, poznata je uzrečica koja u današnje vrijeme, kada živimo u vremenu fotografija, koje postaju naš glavni način izražavanja, posebno dolazi do izražaja.

Svima koji vole fotografiju i prezentiraju nam svoje radove putem društvenih mreža, a prije svega profesionalcima, čestitamo današnji dan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Rasinjski ljepotan

FOTO Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Inkey, bit će to pravi turistički biser sjevera Hrvatske

Mnogo je bilo skeptika kad je Županija kupila derutni dvorac Inkey u Rasinji za 60-ak tisuća eura. Ova se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×