9.9 C
Koprivnica
Subota, 2. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
čekaju se službene brojke

Danas su samo u Osijeku prijavili 40 novih slučajeva korone, u Hrvatskoj ih je za sada više od 85
D

U Koprivničko-križevačkoj županiji, od kada je korona ponovo u opticaju imamo za sada dva zaražena, odnosno jednog pacijenta u koprivničkoj bolnici, no liječnik koji radi u Zagrebu, ima samo prebivalište u Koprivnici, dok živi i radi u Zagrebu.

Ne propustite

Stožer Osječko-baranjske županije potvrdio je da imaju 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom od ukupno 237 testiranih uzoraka. Kako je rečeno na presici, radi se o tri lokacije na prostoru županije, a 38 slučajeva je iz Đakova koje jedno od posljednjih žarišta koronavirusa. Tri žarišta na području Đakova su samostan, sjemenište i nadbiskupija, piše telegram.hr

U Koprivničko-križevačkoj županiji, od kada je korona ponovo u opticaju imamo za sada dva zaražena, odnosno jednog pacijenta u koprivničkoj bolnici, no liječnik koji radi u Zagrebu, ima samo prebivalište u Koprivnici, dok živi i radi u Zagrebu.

– Ovo je rekordni broj uzoraka koji smo testirali u 24 sata. Što će reći da je ozbiljnost na najvećoj razini. Stožer permanentno zasjeda. Mislim da za sada dobro koordiniramo cijelom situacijom premda su brojke mnogo više nego što je bilo u proteklih nekoliko dana – rekli su na presici.

Ako se ubroji i jučerašnjih 27 slučajeva, na području Osječko-baranjske županije ukupno je 67 osoba koje su pozitivne na koronavirus.

Zaražen i osječki nadbiskup Srakić

Koronavirusom je zaražen u umirovljeni 82-godišnji nadbiskup Marin Srakić koji se nalazi u KBC-u Osijek. Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, koji je neki dan posjetio samostan u kojem borave zaražene časne sestre, trenutno je u samoizolaciji. U samoizolaciji je i Ivan Ćurić, pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije

Ukupno je na području Osječko-baranjske županije hospitalizirano 14 ljudi.

– Jučer smo hospitalizirali sedam novih Covid bolesnika. Svi su stabilni. Ukupno hospitaliziranih imamo 14 bolesnika, nitko nije teže bolestan. Nadamo se da će tako i ostati – rekla je dr. sc. Ljiljana Perić iz KBC-a Osijek.

– Podići ćemo lokalne stožere na višu razinu i uputiti ih da više kontroliraju ovu situaciju koja je dovela do eskalacije. Nemamo nikakve nove mjere. Ulazimo u vrijeme nedjelje kada je zakazano puno krizmi i pričesti. To će ići i dalje. Naš glavni epidemiolog gosp. Kožul dobio je naputak dogovoranja protokola s nadbiskupijom, a lokalni stožeri će biti zaduženi za provedbu mjera – rečeno je na presici.

Pozitivan je i jedan svećenik 

Potvrdili su da su jučer testirali cijeli samostan i ljude iz sjemeništa koji su vršili bogoslužja u samostanu. “Pozitivan je jedan svećenik koji živi s njima.”

Iz Stožera kažu kako će se prilagoditi trenutnoj situaciji s obzirom na žarište u Osijeku.

– To nam je bilo nešto što se ne može predvidjeti koliko će biti pozitivnih. Za Đakovo znamo koliko ima osoba i koliko ima kontakata pa znamo koliki bi mogao biti konačni broj pozitivnih. Prosječna dob pozitivnih časnih sestara je 62 godine. Spremni smo, imamo iskustva od protekle epidemije, imamo opreme, dobili smo i nove opreme, pa smo u potpunosti spremni – kažu.

U ostatku Hrvatske potvrđeno je 45 slučajeva

Ranije je u ostatku Hrvatske potvrđeno 46 novih slučajeva, samo u Zagrebu ih je 28. U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je deset novih slučajeva, u Zadarskoj županiji potvrđena su četiri novozaražena, a po jedan novi slučaj imaju i Istarska županija, Brodsko-posavska i Virovitičko-podravska.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Propisno je kažnjen

Drama u podravskom kafiću, Mladen ušetao i poručio vlasnici: “Ja sam ubica, raznijet ću vas bombom!”

"Doći ću s bombom koja će vas raznijeti. Ja sam bio u zatvoru, ja sam ubica!", poručio je  54-godišnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×