30.1 C
Koprivnica
Utorak, 18. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Manifestacija

Dani Ivana viteza Trnskog donose bogat kulturni i književni program u Novigrad Podravski
D

Ne propustite

U srijedu, 3. svibnja, kreće održavanje sedmih po redu Dana Ivana viteza Trnskog u Novigradu Podravskom.

Ove će se godine započeti književnim susretom u OŠ Prof. Blaž Mađer s književnicima Josipom Petrlićem Pjerom i Darkom Perom Pernjakom u 13 sati. Spomenuti književnici gostovat će i 5. svibnja u OŠ Nova Rača u 11.30 sati. Također će se u Narodnoj knjižnici Virje održat će se službeno otvaranje manifestacije Dana Ivana viteza Trnskog kroz književno predstavljanje autora Nenada Piskača i Vedrana Volarića.

U subotu od 11 do 13 sati u Lovačkom domu Golub u Novigradu Podravskom održat će se program O i oko književnosti na kojem će kao predavači sudjelovati Mihaela Cik, Petar Lukačić, Katarina Franjo, Zdravko Seleš i Božica Jelušić.

Od 13.30 do 15.30 održat će se program Predstavi se u 15 u sklopu kojeg će se predstaviti Nenad Piskač, Danijela Matijević-Krvajica, književni časopis Artikulacije 3, Snježana Tišljarić, Vedran Volarić, Marko Gregur, Sanja Damjan, Zdenka Čavić, Sunčica Orešić, Josip Petrlić Pjer i Darko Pero Pernjak.

U 18 sati u Vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom održat će se Književna večer i dodjela nagrade Ivan vitez Trnski, nastupit će Mješoviti zbor KUD-a Ivan vitez Trnski i Književno – medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski, dok će književni nastup imati Nenad Piskač. Isto tako, predstavit će se knjiga 22 stoljeća prošlogodišnjeg laureata Vedrana Volarića te održati dramski igrokaz Švejkologija OŠ Prof. Blaž Mađer. Na samom kraju proglasit će se pobjednik književnog natječaja Ivan vitez Trnski za 2017. godinu.

Organizator manifestacije je Društvo hrvatskih književnika, Podravsko prigorski ogranak, a ovogodišnji partneri su KUD Ivan vitez Trnski, OŠ Prof. Blaž Mađer Novigrad Podravski, OŠ Nova Rača i Narodna knjižnica Virje. Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom Općine Novigrad Podravski, Općine Virje, Koprivničko – križevačke županije, Bjelovarsko – bilogorske županije i Ministarstva kulture RH.

Plakat
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neke države ga povukle

Pod istragom je popularni lijek protiv bolova koji se prodaje i u Hrvatskoj, može izazvati ozbiljne komplikacije

Europska agencija za lijekove (EMA) potvrdila je da istražuje jedan lijek protiv bolova, a radi se o lijeku metamizol. Kako...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×