velika manifestacija

Dani smijeha u koprivničkom Kinu Velebit posvećeni genijalnom komičaru Charlieju Chaplinu

Raspored projekcija potražite na na Facebook stranici kina Velebit i na (novoj) web stranici kina Velebit.

08:39h
0
Foto: Mario Kos

U godini u kojoj se obilježava 130 godina od njegova rođenja, novo izdanje filmske manifestacije Dani smijeha u Kino mreži posvećeno je najvećoj zvijezdi nijemog crno-bijelog filma, genijalnom komičaru, pantomimičaru, glumcu, redatelju, scenaristu, producentu, kompozitoru i prije svega istinskom zabavljaču Charlieju Chaplinu.

U organizaciji Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, 2. Dani smijeha održat će se u 30 neovisnih kina u 27 gradova diljem Hrvatske: u tri dana posvećena smijehu, gledamo četiri Chaplinova filma od kojih su neki snimljeni i prije više od stotinu godina, u rasponu od 1917. do 1921. godine, i u kojima se redom u glavnoj ulozi pojavljuje njegov najpopularniji lik i filmski alter-ego Skitnica. U tijesnom odijelu prekrivenom zakrpama, prevelikim cipelama i sa smiješnim cilindrom na glavi, Skitnica je odavno ušao u popularnu kulturu i postao njezina kultna figura. Prikazat će se filmovi „Mališan“, Pasji život, Dokoličar i Useljenik.

Raspored projekcija potražite na na Facebook stranici kina Velebit i na (novoj) web stranici kina Velebit https://kino.pou-kop.hr/.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.