18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Zabava za sve

DANI TRAVNJAKA Velika poljoprivredna manifestacija uz već poznati konjički turnir, izlagače i natjecanja donosi i koncert popularnih tamburašica
D

Ove godine posjetitelje očekuju i neki noviteti koji su osmišljeni kako bi privukli građane, pogotovo mlade.

Ne propustite

Na prostoru koprivničkog Sajmišta 4. i 5. svibnja održat će se tradicionalni Dani travnjaka.

Cijeli program ovogodišnje velike poljoprivredne manifestacije počinje već u petak stručnim predavanjima u prostorima Hrvatske gospodarske komore, a zatim se u subotu događanje sele na Sajmište.

Ove godine posjetitelje očekuju i neki noviteti koji su osmišljeni kako bi privukli građane, pogotovo mlade.

– Novosti ove godine su Kušajmo domaće, gdje će se predstaviti domaći proizvođači sireva, meda, vina, kolača i sličnih proizvoda. Također, tu je Mudlinijada i Dani tijesta, gdje će se predstaviti članovi Udruge iz Peteranca i gosti iz Mađarske, a imamo i prvi puta večernji program s koncertom Cura iz centra, kojim želimo privući i nešto mlađu populaciju – najavio je dožupan Darko Sobota, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Dana travnjaka.

Foto: Matija Gudlin
Darko Sobota // Foto: Matija Gudlin

Također, prijave još uvijek traju i dožupan poziva sve poljoprivrednike, vlasnike OPG-ova i ostale zainteresirane da se prijave na ovogodišnje Dane travnjaka do 3. svibnja.

Uvijek atraktivni konjički turnir u preponskom jahanju i Croatia Cup ove će godine biti još zanimljiviji, s obzirom na to da će natjecanje biti prošireno i s još više sudionika, kao što nam je pojasnio Davor Blažek iz Konjičkog kluba.

– Ujutro počinju natjecanja na najnižim visinama, 80-90 centimetara, pa rastu kroz dan, a u nedjelju oko 16.30 je završna utakmica, pokal grada Koprivnice. Želimo privući što više jahača, dolaze i Slovenci, Austrijanci, procjenjujemo da bi moglo biti oko 150 natjecatelja. Kako bismo ih privukli, povećali smo i nagradni fond. Važno nam je stimulirati i mlade jahače pa ćemo bodovati njihove utakmice, to smo nazvali Lino tour, dobivat će poklon pakete, nagrade, pehare i slično. Nešto veće visine bit će u Vegeta touru, a najjače i najviše smo nazvali Podravka tour, tu će se birati najbolji jahač – rekao nam je on.

Osim bogatih nagrada za natjecatelje, turnir je atraktivan i za gledatelje, pogotovo kada se dođe do preskakanja najviših prepona od 1,40 metara.

– Publici je lijepo vidjeti i one male koji skaču metar, no kada konj skače desetak metara od vas preko 1,40 metara, to je zaista impozantno – uvjeren je Blažek.

Foto: Sanjin Bojić

Prvog dana, u petak,  na rasporedu su stručna predavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica, s početkom u 19 sati.

U subotu program počinje u 9,30 sati nastupom Folklornog ansambla Koprivnica, a zatim je na rasporedu svečano otvorenje manifestacije u 10 sati. U sklopu otvorenja održat će se dodjela nagrada najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka, kao i najperspektivnijem mladom proizvođaču mesa i mlijeka s područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Nakon nastupa KUD-a Srce, od 10,30 do 18,00 sati u planu je konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica, dok će se proizvođači sireva, meda, mlijeka, kolača i drugih proizvoda predstaviti na izlagačkim prostorima. U 14 sati Udruga žena Hrvatsko srce Peteranec i Udruga žena iz Republike Mađarske sudjelovat će u programu Mudlinijade i Dana tijesta, a u 19 sati posjetitelji će moći uživati u koncertu Tamburaškog sastava Cure iz centra.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, program počinje u 9 sati natjecanjem u ručnoj košnji, a zatim je na rasporedu tradicionalni prikaz ručne košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine, dok je proglašenje najboljih kosaca na rasporedu u 10,30. Ponovno je na rasporedu i konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica, a u 12 sati počinje Bambino kup na kojemu će se predstaviti najmlađu uzgajivači sa svojom teladi te dobiti priznanja. Zatvaranje manifestacije predviđeno je oko 18 sati.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×