kažnjen novčano

Dario se napio pa obrušio na vlasnicu kafića u Đurđevcu: J… ti mater! P… ti materina! Bacit ću van i tebe i aparate!

Proveo je nakon uhićenja jedno vrijeme iza rešetaka tako da mora platiti simboličnih 76,50 kuna kazne

10:11h
0
MG
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Dario (43) iz Mičetinca na đurđevačkom sudu proglašen je krivim i novčano kažnjen za grijeh koji je počinio krajem ožujka ove godine. Naime, glavni junak ove priče narušavao je javni red i mira u đurđevačkom ugostiteljskom objektu “Upsss”, a sve to pod utjecajem alkohola od 0,88 promila. Dakle, nije bio prepijan, ali treba uzeti u obzir činjenicu da je tek bilo 15 sati.

Što ga je točno frustriralo u presudi se ne navodi, ali jasno je kako se Dario verbalno obrušio na vlasnicu objekta Zoru. Prvo je vikao i galamio, a zatim je i vrijeđao.

– J… ti mater! P… ti materina! Bacit ću van i tebe i aparate! – poručio je uznemireni Dario vlasnici kafića, koji se nalazi na Trgu Sv. Jurja.

Uskoro je na mjesto događaja došla policija i privela Darija, koji je u stanici proveo jedno određeno vrijeme. Protiv njega je podignut optužni prijedlog, a na temelju dokumentacije, zapisnika o ispitivanju svjedoka i svim ostalim podacima, na sudu su utvrdili da su ispunjeni svi uvjeti za izdavanje prekršajnog naloga bez ispitivanja okrivljenika i provođenja glavne rasprave.

U konačnici, izrečena mu je kazna od 676,50 kuna, no s obzirom na to da je na policiji proveo jedno vrijeme, očito više od 24 sata, 600 kuna mu se uračunava u spomenuti iznos tako da mu je preostalo za platiti simboličnih 76,50 kuna. Također, mora nadoknaditi 100 kuna paušalnog troška postupka.